10.02.2012. / 14:04

Autor: Nacional.hr

Lenovo ostvario rekordne poslovne rezultate

„Unatoč svjetskoj krizi u proteklom kvartalu Lenovo je nastavio snažan rast sa rekordnim rezultatima u prihodima i tržišnim udjelima kao i s rekordnim prihodima prije oporezivanja. Po prvi puta Lenovo je postao prvi svjetski prodavač komercijalnih osobnih računala i potrošačkih stolnih računala" izjavio je Yang Yuanqing

Lenovo je ostvario rekordne rezultateLenovo je ostvario rekordne rezultateLenovo grupa objavila je poslovne rezultate za treći fiskalni kvartal završno s 30. prosincem 2011. godine koji se ističu s rekordnom razinom prodaje u tromjesečju, zaradom prije oporezivanja i cijenom dionica na tržištu, te činjenicom da se radi o jedanaestom uzastopnom kvartalu kako Lenovo raste brže od tržišta u cjelini. Devet uzastopnih kvartala kompanija raste brže od vodeća četiri proizvođača računala, što je rezultat usmjerenosti kompanije Lenovo na uravnotežen rast u svim regijama, segmentima kupaca i linije proizvoda. Tijekom trećeg kvartala, Lenovo je zabilježio najvišu cijenu svoje dionice ikada od 14 posto, a u Kini od čak 35.3 posto, što je povećanje od 3,7 i 3,1 bodova u odnosu na isto razdoblje prethodne fiskalne godine.

Tijekom trećeg kvartala prihodi kompanije Lenovo prije oporezivanja iznosili su rekordnih 192 milijuna američkih dolara.

Bruto dobit kompanije u trećem kvartalu porasla je za 47 posto u odnosu na prethodnu fiskalnu godinu, na 945 milijuna američkih dolara s bruto marginom od 11,4 posto. Operativna dobit u trećem kvartalu iznosila je 193 milijuna američkih dolara, dok je dioničarima dobit porasla 54 posto na 153 milijuna američkih dolara.

Zahvaljujući predanoj provedbi strategije „Štiti i napadni", Lenovo je ostvario rekordnu prodaju od 8,4 milijarde američkih dolara u trećem fiskalnom kvartalu što je povećanje od 44 posto. Dok se ostatak svjetskog tržišta računala borio da postigne isti rezultat kao godinu ranije, isporuka Lenovo računala porasla je za impresivnih 37 posto, te tako nadmašio rast/pad tržišta kako u Kini i tržištima u razvoju tako i na razvijenim tržištima.

Osnovna zarada po dionici za treći kvartal iznosila je 1,50 američkih centi odnosno 11,67 HK centi . Novčana neto rezerva 31. prosinca 2011. godine iznosila je 3,9 milijarde američkih dolara.

Prošlog mjeseca Lenovo je sudjelovao na Consumers Electronics Show (CES) u Las Vegasu, gdje je na uzbudljivoj konferenciji za medije predstavio inovativne proizvode poput IdeaPad Yoga tablet/ultrabook hibrida, IdeaCentreA720 - najtanjeg na tržištu 27 inčnog AIO računala, pametnog televizora K91 te vlastitu viziju za osobnog oblaka. Štand kompanije Lenovo bio je danonoćno okupiran sa medijima, poslovnim partnerima i kupcima, a Lenovo se vratio kući sa 23 nagrade.

„Unatoč svjetskoj krizi u proteklom kvartalu Lenovo je nastavio snažan rast sa rekordnim rezultatima u prihodima i tržišnim udjelima kao i s rekordnim prihodima prije oporezivanja. Po prvi puta Lenovo je postao prvi svjetski prodavač komercijalnih osobnih računala i potrošačkih stolnih računala" izjavio je Yang Yuanqing, predsjednik i izvršni direktor Lenova. „Uočili smo snažan napredak poslovne jedinice Mobile Internet. Tijekom kvartala, Lenovo je prodao više od 6,5 milijuna telefona, od čega je gotovo polovica pametni telefoni. Tržišni udio Lenovo pametnih telefona u prosincu dosegnuo je dvoznamenkasti broj. Također vidimo i povećani momentum poslovanja s tabletima. Svi ovi uspjesi pokazuju da je Lenovo izgradio temelj za daljnje korake izvan tradicionalnih računala"

Vezane vijesti

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo predstavio nove Ultrabook prijenosnike

Lenovo je hrvatskim korisnicima predstavio dugo očekivane Ultrabook prijenosnike IdeaPad U30 i U410. Lenovo Ultrabook prijenosnici kombiniraju… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika