10.02.2012. / 19:25

Autor: Hina

Rusija optužuje Zapad da naoružava sirijske pobunjenike

Rusija je u petak rekla da vlada potiče sukob u Siriji slanjem oružja protivnicima predsjednika Bašara al-Asada.

Bašar al AsadBašar al AsadRusija je u petak rekla da vlada potiče sukob u Siriji slanjem oružja protivnicima predsjednika Bašara al-Asada.

U pokušaju da preusmjeri kritike Rusiji zbog toga što je blokirala rezoluciju Vijeća sigurnsoti UN-a u kojoj se od Asada traži da odstupi s položaja, zamjenik ruskog ministra vanjskih poslova Sergej Rjabkov je rekao da zapadne države potiču nemire u Siriji.

"Zapadne države koje potiču sirijsku oporbu na beskompromisna djelovanja, kao i oni koji joj šalju oružje, dajući joj savjete i smjernice, sudjeluju u procesu raspirivanja krize", rekao je Rjabkov, prenijela je agencija Itar-Tass. Rjabkov nije naveo koje točno zemlje naoružavaju sirijske pobunjenike.

U nedjelju su Rusija i Kina stavile veto na nacrt UN-ove rezolucije zapadnih i arapskih zemalja u kojoj se traži Asadov odlazak s vlasti. Rjabkov je za posjeta Kolumbiji izjavio da će Rusija poduzeti "drastične mjere" ako Zapad nastavi intervenirati u unutarnje poslove Sirije putem Vijeća sigurnosti.

"UN-ovo vijeće nije oruđe za interveniranje u unutarnje poslove i nije agencija koja odlučuje koja će vlada biti duže u ovoj ili onoj zemlji", rekao je Rjabkov. "Ako to naši strani partneri ne razumiju morat ćemo uporabiti drastične mjere kako bi ih spustili na zemlju".

Donji dom ruskog parlamenta je u petak usvojio izjavu u kojoj se Zapad osuđuje zbog "uplitanja u poslove drugih država i nametanje odluka izvana".

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

registracija
28/3/11

danac, 10.02.12. 20:00

STA JE TROFAZNI....JOS JEDAN I ONDAA,Ahmetinedjad veliki......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika