10.02.2012. / 20:03

Autor: Hina

Turska upozorava da bi vojni napad na Iran bio katastrofa

Vojni napad na Iran bio bi katastrofa, rekao je u petak turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu nakon mjeseci nagađanja hoće li Izrael napasti iranska nuklearna postrojenja.

Ahmet DavtogluAhmet DavtogluVojni napad na Iran bio bi katastrofa, rekao je u petak turski ministar vanjskih poslova Ahmet Davutoglu nakon mjeseci nagađanja hoće li Izrael napasti iranska nuklearna postrojenja.

"Vojni udar je katastrofa. To ne bi smjela biti opcija, posebice u ovom trenutku povijesne prekretnice u našoj regiji", rekao je Davutoglu u washingtonskom institutu za međunarodne odnose. "Mi nikada, nikada nećemo prihvatiti bilo kakav vojni napad".

Davutoglu će se u Washingtonu u ponedjeljak sastati s državnom tajnicom SAD-a Hillary Clinton a očekuje se da će središnje pitanje njegovih razgovora u SAD-u biti Sirija. Pored Sirije Davutoglu će se na susretima s američkim dužnosnicima i analitičarima razgovarati o krizi između Irana i Zapada, nuklearnom programu Teherana i bilateralnim odnosima sa SAD.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika