12.02.2012. / 13:39

Autor: Hina

U Crnoj Gori visina snijega dostiže rekord

U Crnoj Gori je zbog obilnog snijega na snazi izvanredno stanje u cijeloj zemlji, a prema posljednjim podacima visine snijega dostižu rekordne vrijednosti zabilježene u posjednjih 50 godina.

U Crnoj Gori količine snijega su rekordneU Crnoj Gori količine snijega su rekordneU Crnoj Gori je zbog obilnog snijega na snazi izvanredno stanje u cijeloj zemlji, a prema posljednjim podacima visine snijega dostižu rekordne vrijednosti zabilježene u posjednjih 50 godina.

U nedjelju ujutro izmjerena visina snježnog pokrivača iznosila je na Žabljaku 202 cm, u Kolašinu 168 cm, na Cetinju 126 cm, u Šavniku 125 cm, u Nikšiću 100 cm, a u Podgorici 57 cm. Snijeg i dalje neprestalno pada, pa ove vrijednosti stalno rastu.

Seoska područja su potpuno odsječena od gradskih centara. Prometnice prema sjeveru su blokirane, a i prema južnim djelovima Crne Gore se vrlo otežano probija. Zračna luka u Podgorici je zatvorena, a malobrojni zrakoplovi jedino mogu slijetati u Tivat.

Vlak s približno 50 putnika koji je još od petka zameten u planinskom dijelu pruge Beograd-Bari, pokrenut je jutros oko šest sati i 30 minuta ali se na prugu odmah po polasku vlaka obrušila nova lavina i vlak je ponovo blokiran, priopćeno je iz crnogorske Željeznice.

Vijeće za obranu i sigurnost, kojim rukovodi predsjednik Filip Vujanović proglasilo je izvanredno stanje u Crnoj Gori zbog vremenskih nepogoda i pozvao stanovništvo, javne institucije i gospodarstvo da se uključe u uklanjanje snježnih nanosa, čišćenje i saniranje posljedica elementarne nepogode.

U Podgorici je uvedena zabrana javnog prijevoza osim za vozila zdravstvenih ustanova, specijalna vozila komunalnih ppduzeća, prijevozna sredstva Crvenog križa te vojske i policije.

Vezane vijesti

Đukanović se želi vratiti

Đukanović se želi vratiti

Predsjednik Demokratske partije socijalista (DPS) i nekadašnji crnogorski premijer Milo Đukanović ispituje teren u međunarodnim vodama za povratak na… Više

Komentari

registracija
10/2/12

alen1986, 12.02.12. 22:29

Želite da zaradite novac, ali ne želite ići na razgovore? Želite slobodu, ali Vam je potreban stabilan prihod? Želite ostati kući, a da Vam ne izostane zarada? Onda Vam je ovaj posao odgovarajući. Bez ulaganja novca, sa dnevno 3-4 sata rada možete zaraditi 50-200$ sedmično. Ako imate više vremena, onda i više. Šta Vam je potrebno: računar, internet, minimalno znanje rada na računaru, ostalo je već do Vas i Vašeg rada. Nije MLM. Za više informacija javite se na e-mail: mema.alen@gmail.com


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika