16.02.2012. / 18:46

Autor: Hina

Mljekari pred Ministarstvom poljoprivrede prolili mlijeko

Proizvođači mlijeka, njih 20-ak, danas poslije podne ispred Ministarstva poljoprivrede prolili su 80-ak litara mlijeka izražavajući time svoje nezadovoljstvo otkupnom cijenom mlijeka.

Foto: Sanjin Strukić/PIXSELLFoto: Sanjin Strukić/PIXSELLProizvođači mlijeka, njih 20-ak, danas poslije podne ispred Ministarstva poljoprivrede prolili su 80-ak litara mlijeka izražavajući time svoje nezadovoljstvo otkupnom cijenom mlijeka.

Nastavljamo s prosvjedima sve do ispunjenja naših zahtjeva, izjavio je novinarima predsjednik Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka Igor Rešetar.

Proizvođači mlijeka prosvjeduju treći dan ispred "Dukata" u Zagrebu i "Sirele" u Bjelovaru nezadovoljni Dukatovom otkupnom cijenom mlijeka od 2,30 kuna od veljače, a prosvjedovali su i pred karlovačkim KIM-om i pred Logističkim centarom Dukata u Đakovu.

Proizvođači nisu zadovoljni ni jučerašnjim sastankom u Ministarstvu poljoprivrede jer, kažu, nije postignut dogovor i nije definira otkupna cijena mlijeka.

Mljekari traže povlačenje Dukatove ponuđene otkupne cijene svježeg sirovog mlijeka za veljaču od 2,30 kuna, što je za oko 40 lipa manje nego do sada, i zahtijevaju prosječnu otkupnu cijenu mlijeka kao što imaju zemlje EU, odnosno poštivanje promemorije o otkupnoj cijeni.

Rešetar je najavio da će proizvođači mlijeka prosvjedovati pred Dukatom u Zagrebu i Sirelom u Bjelovaru, pred KIM-om u Karlovcu, a i drugim prerađivačima mlijeka.

Prosvjed ćemo proširiti i na ostale prerađivače mlijeka, kazao je Rešetar pozivajući proizvođače mlijeka da se pridruže prosvjedu.

(Hina) xtp yds

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika