17.02.2012. / 15:58

Autor: Hina

Sastanak Pape i 130 kardinala o novoj evagelizaciji

U Vatikanu se u petak uz papu Benedikta XVI. okupilo 130 kardinala na sastanku posvećenom novoj evangelizaciji, prioritetu njegova pontifikata, posebice u zemljama drevne krćanske tradicije koje su postale nezainteresirane za vjeru, izvješćuje iz Vatikana France Presse.

Papa Benedikt XVI.Papa Benedikt XVI.U Vatikanu se u petak uz papu Benedikta XVI. okupilo 130 kardinala na sastanku posvećenom novoj evangelizaciji, prioritetu njegova pontifikata, posebice u zemljama drevne krćanske tradicije koje su postale nezainteresirane za vjeru, izvješćuje iz Vatikana France Presse.

Na današnjem zasjedanju, predsjednik Pontifikalnog vijeća za novu evangelizaciju Rino Fisichella kardinalima će predstaviti izazove u "godini vjere". Budući kardinal Timothy Dolan, nadbiskup New Yorka, također je zadužen za pitanje kako približiti kršćansku poruku društvima koja više ne poznaju evanđeoske poruke.

Europski i afrički biskupi još od ponedjeljka razgovaraju o mogućoj suradnji na području nove evangelizacije i zajedničkim prijetnjama vjeri. Papa je u svojoj poruci osudio "teret sekularizacije" i "hedonizam koji je pridonio da kriza vrijednosti postane svakodnevnica". Papa je ocijenio da je društvo u toj mjeri bolesno da potiče fenomene poput pornografije i prostitucije.

"Prinčevi Crkve" okupili su se u Vatikanu uoči konzistorija na kojem će Papa proglasiti nova 22 kardinala.

Vezane vijesti

Vatikan ucjenjuju

Vatikan ucjenjuju

Vatikan je izložen ucjeni, posebice nakon dokumenata koje je prošli tjedan objavio dnevni list La Repubblica, priopćila je u srijedu Sveta Stolica i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika