17.02.2012. / 16:17

Autor: Nacional.hr

Ministar poručio mljekarima:

Nema pregovora dok prosvjedujete

"Naglašavamo da dok traju prosvjedi dijaloga neće biti, budući da se njima stvara atmosfera pritiska i dezinformiranja javnosti, ali i malih proizvođača čije su proizvodnje ugrožene zbog ne isporuke mlijeka", poručili su iz Ministarstva

Ministarstvo poljoprivrede neće pregovarati dok su seljaci na cestiMinistarstvo poljoprivrede neće pregovarati dok su seljaci na cestiSeljaci koji već danima blokiraju mljekare tražeći veću otkupnu cijenu mlijeka morati će prestati prosvjedovati ako žele da se pregovori nastave. Naime, iz Ministarstva poljoprivrede jasno su poručili kako ne žele pristati na ucjene i dosadašnji način rješavanja problema u poljoprivredi.

"Smatramo da traženje dodatnih novčanih sredstava, u sadašnjem teškom financijskom trenutku za državu, ne dolazi u obzir", proučili su iz ministarstva dodavši kako su problemi u poljoprivredi puno dublji od onih koji se prikazuju u javnosti.

Ističu kako su ovi prosvjedi usmjereni samo na privremeno rješenje. Naglašavaju kako su mljekare izašle u susret proizvođačima mlijeka činjenicom da su pristale na direktne pregovore oko formiranja cijene mlijeka. No, mnogo je različitih strana koje žele pregovarati o različitim problemima, pa Ministarstvo poziva seljake da sa svojim matičnim udrugama i Hrvatskom poljoprivrednom komorom definiraju svoje stavove te ih potom prezentiraju Ministarstvu.

"Naglašavamo da dok traju prosvjedi dijaloga neće biti, budući da se njima stvara atmosfera pritiska i dezinformiranja javnosti, ali i malih proizvođača čije su proizvodnje ugrožene zbog ne isporuke mlijeka", poručili su iz Ministarstva.

Istovremeno, oglasili su se i predstavnici proizvođača mlijeka Dukata koji su istaknuli kako ne podržavaju aktivnosti Hrvatskog saveza udruga proizvođača mlijeka. Apeliraju da savez u potpunosti obustavi prosvjede kako ne bi dalje ugrožavali njihov poslovni odnos s Dukatom i time njihovu egzistenciju.

Iz Dukata su pak poručili kako odbijaju biti kolateralan žrtva problematike na koju nemaju utjecaja. Apeliraju na prosvjednike da omoguće prikupljanje mlijeka od kooperanata koji trpe višemilijunske štete. Predsjednik sindikata zaposlenih u poljoprivredi Josip Pavić poručio je kako prosvjedi izravno ugrožavaju materijalnu egzistenciju i radna mjesta oko 4500 radnika.

"Dukat odbija pritisak proizvođača mlijeka prebaciti na krajnje potrošače. Odlučni smo u tome da zaštitimo interese hrvatskih potrošača i hrvatske mliječne industrije", poručuju iz Dukata.

Vezane vijesti

Otpor kao životni stil

Otpor kao životni stil

Eckhard Tietke više ne može odgledati niti jedan krimić: "Ovdje smo toliko često konfrontirani s policijom, plavim žmigavcima i zvukom sirene, da ja… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika