19.02.2012. / 19:01

Autor: Hina , Nacional.hr

Amerikanci poručili

"Bilo bi preuranjeno napasti Iran"

Najviši časnik američkih oružanih snaga ocjenjuje u intervjuu emitiranom u nedjelju da bi bilo "preuranjeno" pokrenuti vojnu akciju protiv Irana kao odgovor na njegov nuklearni program.

Barack Obama (arhiva)Barack Obama (arhiva)Najviši časnik američkih oružanih snaga ocjenjuje u intervjuu emitiranom u nedjelju da bi bilo "preuranjeno" pokrenuti vojnu akciju protiv Irana kao odgovor na njegov nuklearni program.

Treba pružiti gospodarskim sankcijama priliku za uspjeh, a Washington i njegovi saveznici trebali bi se bolje pripremiti za vojnu opciju, dodao je na CNN-u general Martin Dempsey, šef združenog stožera američke vojske.

"Mislim da bi bilo preuranjeno donijeti odluku da je došlo vrijeme za vojnu opciju", rekao je on prema izvacima iz intervjua objavljenima na CNN-u.

"Smatram da gospodarske sankcije te međunarodna suradnja koju smo uspjeli postići oko sankcija počinju pokazivati djelotvornost", dodao je general Dempsey.

Ako Zapad i odabere vojnu opciju morao bi biti bolje pripremljen, smatra američki general. "U biti, želim reći da moramo biti bolje pripremljeni", kazao je on. "To prvenstveno, zasad, znači da obrambeno budemo spremni".

Zamoljen da kaže ponašaju li se iranski čelnici racionalno, odgovorio je: "Naše je mišljenje da je iranski režim racionalni čimbenik. I zato mislimo da je put koji smo izabrali zasad najpametniji".

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
20/4/11

BivsiYU, 20.02.12. 07:57

Gdje je pravda. Amerikanci , Rusi i drugi razvijaju svoj nuklerni program po svom ćefu. Iranu ne daju, hoće da ga unište kao Libiju, Avganistan, Irak .....
Što Amerika ne uništi svoj nuklearni program i ne pokaže ostalim da su za istinski mir u svijetu.


registracija
26/1/08

Rampa, 20.02.12. 08:59

Jesi li dosad igdje vidio da Policija odbacuije svoje oružje i daje ga onima koje hapsi?!


registracija
28/2/08

lepiaf, 20.02.12. 20:42

ocito nemaju tamo petu kolonu.


registracija
10/2/12

Hazu, 20.02.12. 21:17

Iran se najvjerojatnije neće napasti,a i ako ga napadnu bit će to blitz crieg tek da im daju do znanja da naftom neće ucjenjivati nove gazde u novom poretku,to je danas tako u 21 st i ako drugačije gledamo-GRIEŠIMO.
sami smo dio generacija koja je rušila koliko-toliko socijalistički sistem koji je čovjeku dao da živi,a ovi te deru i zdravstvo ne daju čak,a kad volimo mi tako pa nek nam bude


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika