Objavljeno u Nacionalu br. 849, 2012-02-21

Autor: Marko Biočina

Nagrađen za Fimi-mediju

Mihanoviću ponuđeno mjesto veleposlanika u Australiji

Damir MihanovićDamir MihanovićBivšem članu Uprave Croatia osiguranja Damiru Mihanoviću, kako se može čuti u političkim kuloarima, predsjednik države Ivo Josipović navodno je ponudio mjesto ambasadora u Australiji. Mihanović je široj javnosti postao poznat nakon što je prvi javno progovorio o aferi Fimimedia, zbog čega je i ostao bez posla u CO-u. Predsjednikova se ponuda tumači kao nagrada za Mihanovićeve zviždačke aktivnosti koje su dovele do razbuktavanja velike afere koja je bitno pomogla svrgavanju HDZ-a s vlasti. Mihanović se o ponudi navodno još nije izjasnio i dvoumi se jer bi se, kažu upućeni, ako je moguće, radije vratio u CO.

Dužnost veleposlanika u Australiji trenutačno obnaša Vicencije Biuk, a mandat mu istječe ove godine. Predsjednik Josipović s bivšom se vladom oštro sukobio oko imenovanja veleposlanika, kojih u ovom trenutku 15-ak treba promijeniti zbog isteka mandata. Prijedlog koji je ljetos dobio od tadašnjeg MVP-a nazvao je kvazipopisom i listom "temeljnog ogranka HDZ-a Črnomerac", i odbio ga je supotpisati, jer je smatrao da je to bio pokušaj zbrinjavanja HDZovih kadrova u diplomaciji četiri mjeseca prije izbora. Daljnjih pokušaja usuglašavanja oko veleposlanika između Banskih dvora i Pantovčaka više nije bilo, čeka se nova runda s novom vladom. Predsjednik pri imenovanju veleposlanika inzistira na kriterijima stručnosti, pa vjerujemo da je kod Mihanovića uočio diplomatska znanja i vještine.

Vezane vijesti

Mihanović dobio policijsku zaštitu

Mihanović dobio policijsku zaštitu

Damir Mihanović, bivši član uprave Croatia osiguranja koji je USKOK-u razotkrio aferu Fimi-medija od danas ima policijsku zaštitu.Kako javlja… Više

Komentari

registracija
26/10/11

iznogud, 21.02.12. 09:11

Ipak državni zviždač?


registracija
8/7/09

bankar, 21.02.12. 10:22

što dalje od nas ...hahah nisu ga mogli dalje poslati


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika