21.02.2012. / 17:00

Autor: Hina

Na Salonu automobila 140 novih modela

Proizvođači automobila predstavit će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi oko 140 novih modela, najavio je u utorak generalni direktor Salona Andre Hefti.

Sajam automobila u ŽeneviSajam automobila u ŽeneviProizvođači automobila predstavit će na predstojećem Salonu automobila u Ženevi oko 140 novih modela, najavio je u utorak generalni direktor Salona Andre Hefti.

Ta manifestacija, koja se održava već više od 40 godina, trajat će od 8. do 18. ožujka i trebala bi privući oko 700.000 posjetitelja.

"Čak 260 izložaka iz 30 zemalja i 700 automobilskih marki", pohvalio se Hefti.

"Ženeva nije možda najveći salon, ali je među najljepšima i najutjecajnijima za 'imidž' proizvođača automobila", dodao je. Ove godine će se trofej Automobila godine prvi put dodijeliti netom prije otvaranja Salona, 5. ožujka. Žiri je sastavljen od 59 novinara iz raznih auto magazina.

Prošle je godine taj trofej prvi put odnio jedan električni automobil, Nissan Leaf. Ove je godine sedam finalista: Citroen DS5, Fiat Panda, Toyota Yaris, Ford Focus, Opel Ampera, Range Rover Evoque i Volkswagen Up.

Vezane vijesti

Oldtajmeri kao investicija

Oldtajmeri kao investicija

Volker Müller klečeći provjerava u kojem je stanju lak, provjerava od čega je spremnik za rezervni kotač. "Plastika umjesto aluminija. No iza je ako… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika