22.02.2012. / 13:02

Autor: Hina

Optužnica protiv čelnika luke Ploče

Dubrovačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv ravnatelja Lučke Uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luke Ploče Ivice Pavlovića zbog poticanja na zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče.

Ivica PavlovićIvica PavlovićDubrovačko Županijsko državno odvjetništvo podnijelo je optužnicu protiv ravnatelja Lučke Uprave Ploče Tomislava Batura i direktora Luke Ploče Ivice Pavlovića zbog poticanja na zlouporabe položaja i ovlasti radi stjecanja protupravne imovinske koristi za Luku Ploče.

Glasnogovornik županijskog državnog odvjetnika u Dubrovniku Vlatko Cibilić potvrdio je danas podizanje optužnice koja je uslijedila nakon istrage povodom kaznene prijave koju je protiv Batura i nepoznatog počinitelja 2010. podnijela britanska tvrtka Deltagrip. Ta je tvrtke u Pločama imala u najmu dio terminala Naftnih terminala Federacije. Luka Ploče im je, kao koncesionar luke, željela naplaćivati naknadu za pretovar tereta, a u Deltagripu tvrde da se koncesija ne odnosi na NTF-ov terminal.

Po pisanju medija, u britanskoj tvrtki prozivaju Batura da je stao na stranu Luke Ploče i naredio blokadu lučkog graničnog prijelaza. U Lučkoj upravi, pak, tvrde da su svi korisnici tankerskog veza dužni plaćati naknadu za prekrcaj tereta te da je Luka Ploče jedini ovlaštenik koncesije na vezu u luci za obavljanje djelatnosti prekrcaja, pa je prema tome ovlaštena naplatiti lučku naknadu sukladno javno objavljenoj tarifi.

Vezane vijesti

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

USADA optužila Armstronga za sustavno dopingiranje

Američka antidopinška agencija (USADA) službeno je u srijedu podigla optužnicu protiv sedmerostrukog pobjednika Tour de Francea Lancea Armstronga… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 22.02.12. 17:44

Tako je!
Treba ga u zatvor!
Što ako se i direktori državnih tvrtki povedu za njim i počnu brinuti o interesima tvrtke na čijem su čelu?
Pa da, nedajbože, umjesto u svoje džepove - kako je, ZNA SE i red - počnu puniti račun državne tvrtke!

A još toliko tunela treba ofarbati...


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika