27.02.2012. / 17:51

Autor: Hina

Umrla HTV-ova voditeljica Helga Vlahović

Jednoj od najpoznatijih televizijskih voditeljica HTV-a prije tri godine dijagnosticiran je rak maternice, a nedavno je završila na liječenju u zagrebačkome KBC-u Sestara milosrdnica

Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Photo: Goran Kovačić/PIXSELL (arhiva)Umirovljena spikerica, voditeljica i urednica Hrvatske televizije Helga Vlahović umrla je danas u 68. godini nakon teške bolesti, doznaje se od HRT-a.

Jednoj od najpoznatijih televizijskih voditeljica HTV-a prije tri godine dijagnosticiran je rak maternice, a nedavno je završila na liječenju u zagrebačkome KBC-u Sestara milosrdnica.

Helga Vlahović rodila se 28. siječnja 1945. u Zagrebu. Na Zagrebačkoj radioteleviziji zaposlila se 1964., dok je studirala njemački i engleski jezik te povijest umjetnosti. Godine 1966. postala je voditeljica zabavno-glazbenih emisija, a 1968. izabrana je za vođenje Međunarodnog festivala glazbe u Sopotu u Poljskoj. Tri godine poslije vodila je glazbeni festival u Scheveningenu u Nizozemskoj.

Od 1978. do 1980. organizirala je vrlo popularne Jadranske susrete, a od 1984. i 1988. glazbene i putopisne emisije "Beč pozdravlja Zagreb, Zagreb pozdravlja Beč" i "Dubrovnik-Stuttgart".

Zajedno s Oliverom Mlakarom vodila je Euroviziju 1990. u Zagrebu.

S početkom Domovinskog rata Helga Vlahović počela je raditi televizijske emisije vezane uz rat. Na mjestu glavnoga televizijskog voditelja ratnoga informativnog programa ostala je do kraja rata 1995., a godinu dana poslije počela je voditi vlastitu emisiju o medicini "Govorimo o zdravlju".

Gledatelji će je, među ostalim, pamtiti i po izravnim prijenosima novogodišnjih koncerata iz Beča, a posljednji je za HTV komentirala prije samo dva mjeseca.

Poslije 42 godine rada na televiziji umirovljena je 2006.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
10/2/12

Hazu, 27.02.12. 18:08

Eh tada su bili kvaliteta na cijeni ,a ja big dodao i kultura kao pok.Helge,a tek Oliver Mlakar.
Danas imamo samo Mariju Miholjek(TV NOVA) i tu i tamo ponekog i to je to.
Saučešće obitelji pokojnice.


registracija
17/6/10

jjkeizerin, 27.02.12. 19:40

Izuzetno fina osoba, strucna i sposobna voditeljica.
Tesko je za cuti da je gospoda imala zdravstvenih smetnji kada je trebala bezbrizno moci zivjeti u zasluzenoj mirovini. Ovakva vijest svakako znaci istinski gubitak za Hrvatsku. Tako fini i strucni ljudi kao sto je bila gospoda Helga Vlahovic su svakako prava rijetkost u svakome drustvu. Iznosim samo svoje osobno misljenje ali i vjerujem da nisam izuzetak.


registracija
11/1/10

fluid, 27.02.12. 22:21

Hvala Vam gospođo Helga za sve one prelijepe trenutke vašeg profesionalizma i Vašeg ,nadasve ugodnoga glasa.Sretno Vam putovanje a ovdje će Vas pamtiti generacije koje ste informirali,zabavljali i opčinjavali.


registracija
22/6/10

Konstantinos, 28.02.12. 11:37

Za nju se može reći da je obilježila jednu epohu kojoj je dala vrhunski profesionalizam, kulturu i dignitet i zato se sa pravom može reći da je bila, a i ostat će ikona profesionalizma u najzlatnijem periodu nastanka i razvoja televizije. Hvala joj za sve i iskrena sućut obitelji.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika