29.02.2012. / 12:12

Autor: Totalsport

WBC suspendirao Chisoru na neodređeno vrijeme

Suspenzija je na neodređeno vrijeme tijekom kojeg Chisora mora načiniti medicinski pregled kako bi se analiziralo njegovo psihičko stanje i pronašao način kako obuzdati njegove ispade bijesa i agresije, nakon kojeg ćemo razmotriti daljnje odluke - stoji u priopćenju

Dereck Chisora (desno)Dereck Chisora (desno)Britanac Dereck Chisora zbog nesportskih poteza, uoči, za vrijeme i nakon meča za svjetski teškaški naslov po WBC-u s Vitalijem Kličkom, suspendiran je od strane dotične boksačke organizacije.

U utorak su iz WBC-a objavili kako je Dereck Chisora zbog nedoličnog ponašanja do daljnjega suspendiran.

- WBC će donijeti konačnu odluku o kazni nakon saslušanja pod vodstvom odvjetnika naše organizacije Stephena Beverlyja. Suspenzija je na neodređeno vrijeme tijekom kojeg Chisora mora načiniti medicinski pregled kako bi se analiziralo njegovo psihičko stanje i pronašao način kako obuzdati njegove ispade bijesa i agresije, nakon kojeg ćemo razmotriti daljnje odluke - stoji u priopćenju.

Britanski odbor za nadzor boksa (BBBC) naredio je Chisori da se pojavi na saslušanju pred tim tijelom 14. ožujka kako bi objasnio svoje postupke, a predsjednik istog Robert Smith smatra da je moguće da Chisora i umirovljeni boksač David Haye, između kojih je po okončanju spomenutog meča došlo do fizičkog obračuna na konferenciji za novinare, dobiju i doživotni izgon iz ovog sporta.

- Na raspolaganju nam je nekoliko solucija, od suspenzija do oduzimanja licence, a sve su opcije otvorene.

Promotor Frank Warren iznimno je nezadovoljan odlukom WBC-a.

- Razočaran sam jer je odluka donešena bez saslušanja i iznošenja dokaza. Ne odobravam Chisorine poteze, ali puno se toga dogodilo iza kulisa što je utjecalo na kasnije događaje, pa mislim da je WBC sve trebao uzeti u obzir prije ovakve odluke - smatra Warren.

Vezane vijesti

Euro u Urajini doveden u pitanje

Euro u Urajini doveden u pitanje

Održavanju Europskog nogometnog prvenstva u Poljskoj i Ukrajini prijete kašnjenja s radovima, problemi s huliganima, loša prometna infrastruktura,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika