02.03.2012. / 13:53

Autor: Hina

Polovica Amerikanaca ima 'smartphone'

Na drugom je mjestu Appleov iPhone s 19 posto korisnika, a na trećem Blackberry tvrtke Research in Motion sa šest posto korisnika

IlustracijaIlustracijaOdrasli Amerikanci sve više posežu za tzv. pametnim telefonima, a prema istraživanju sveučilišnog centra Pew Research Center, skoro polovica (46%) starijih od 18 godina posjedovala je u veljači jedan od 'smartphonea'.

Prema podacima PRC-a, 41 posto odraslih Amerikanaca i dalje koristi obične mobitele, a 12 posto odraslih u SAD-u nema nikakav mobilni telefon. Najbrojniji su uređaji s Androidom, sustavom koji je razvio Google, i njih koristi 20 posto vlasnika 'smartphonea'.

Na drugom je mjestu Appleov iPhone s 19 posto korisnika, a na trećem Blackberry tvrtke Research in Motion sa šest posto korisnika.

Porast korištenja pametnih telefona zabilježen je u svim skupinama, kod žena i muškaraca, mlađih i sredovječnih, bogatih i siromašnijih, kao i u ruralnim i urbanim skupinama.

Starije osobe manje koriste te suvremene uređaje. Tek 13 posto starijih od 65 godina ima 'smartphone'.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika