06.03.2012. / 12:00

Autor: Nacional.hr

Čačić i Linić u NO Ine?

Kršenje predizbornih obećanja?

Prvi potpredsjednik i ministra gospodarstva Čačić na novinarsko pitanje o toj mogućnosti, odgovorio je kako 'ne postoji odluka o tome'

Radimir Čačić (Pixsell)Radimir Čačić (Pixsell)Hrvatska vlada mogla bi prekršiti jedno od predizbornih obećanja, ono o nepostavljanju ministara u nadzorne odbore državnih tvrtki; navodno se u Nadzorni odbor naftne kompanije Ine žele postaviti ministri Slavko Linić i Radimir Čačić, piše Večernji list.

"Ta vam je špekulacija sasvim legitimna, ali premijer Zoran Milanović još uvijek nije donio konačnu odluku. Jedan broj ljudi misli kako bi u slučaju Ine ipak trebalo napraviti iznimku i u NO poslati najjače ministre jer ipak se radi o strateškoj tvrtki. U srijedu će se znati više", izjavio je neimenovani izvor blizak vrhu Vlade.

Predsjednik NO Ine Davor Štern rekao je kako nije upoznat s tom namjerom Vlade. "Ne mogu biti siguran, jer me nitko iz Vlade nije nazvao i obavijestio o novoj kadrovskoj križaljci u Ini. Zna se kako će mene, a vjerojatno i ostale hrvatske predstavnike u nadzornom odboru Ine, Skupština društva razriješiti na sjednici zakazanoj za 11. travnja", izjavio je Štern.

Štern nastavlja kako bi mu 'bilo drago' da Vlada u slučaju Ine napravi iznimku i u NO imenuje ministre. "Ina zaslužuje maksimalnu pažnju Vlade pa bi to bilo poželjno. Osim tog pred Vladom je posao izmjene dioničarskog ugovora i ne bi bilo loše da u Nadzorni odbor dođe Čačić, koji je jak gospodarstvenik i Linić koji je jak financijaš i ima iskustva rada u Ini, jer je bio financijski direktor riječke rafinerije", kazao je predsjednik NO Štern.

Prvi potpredsjednik i ministra gospodarstva Čačić na novinarsko pitanje o toj mogućnosti, odgovorio je kako 'ne postoji odluka o tome'.

Vezane vijesti

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Sanader nikad nije tražio da razgovaramo o INA-i i MOL-u

Josip Friščić, bivši potpredsjednik Hrvatskog sabora i bivši čelnik Hrvatske seljačke stranke (HSS-a), HDZ-ovog koalicijskog partnera u bivšoj Vladi,… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 06.03.12. 12:49

Što je politika?....Kurva
Zna se da kurve daju svakome tko ima novac.
E sad, što su naši političari?...mislim da tih riječi nema u riječniku da ih opišem,....bljak


registracija
30/11/10

jato, 06.03.12. 12:49

Što je Rvatski narod?......Ovčice beeeee beeeeeeeeeee


registracija
17/6/05

torpedo, 06.03.12. 14:28

A s druge strane se vice zasto Vlada ne ogranici rast cijena goriva...


registracija
24/3/10

bagsy, 06.03.12. 14:58

Nisam baš ljubitelj čačića,uopće,ali čovjek jedini zna o čemu priča i ima malo širi pogled za razliku od bezbroj ministara i savjetnika koji uopće nisu svjesni okoline oko sebe,kada pogledate 'udarače' u sadašnjoj vladi,nešto se linić trudi i jovanović,ostali ministri su iskoristili 'nasllijedno pravo',zasjeli u fotelelje i misle voziti 4 godine.
Eto na što smo spali.
Hrvatska treba državnika,ne političare.


registracija
24/3/10

bagsy, 06.03.12. 15:06

Ministrica zaštite okoliša holy,zabavlja se s menijem u restoranu,hrvatska ima tisuće divljih odlagališta opasnog otpada,zakapa se u poljoprivredno zemljište gdje se prije toga iskopa korisna zemlja,natrpa otpad i zatrpa,nemate kome prijaviti lokalne 'moćnike'.Otkup ambalaže smrdi,donesete zgužbane flaše u konzum(da ih više stane u vreću),neće vam uzeti,minutu kasnije stavljaju u kontejner-prešu i pred vašim očima sprešaju flaše,kao u zemlji idiota (Idiocraty)


registracija
28/4/10

Zvonko, 06.03.12. 15:32

Kakva novinarska naivnost!

Tko još vjeruje predizbornim obećanjima?

Pa to je samo jedan obični trik ili izborni marketing s ciljem kako pobijediti na izborima!


registracija
1/3/11

Laudate, 06.03.12. 20:46

Vrč ide na vodu dok se ne razbije, a ugled se pomalo gubi i nemože ga se vratiti dok se ne odsjedi 1-2 mandata u oporbi.
To je dobra strana ovakve demokracije. Istina ovi tipovi su strpljivi i nikom nedaju ispred sobe narednih osam g dok ponovo ne dođu na vlast.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika