06.03.2012. / 13:28

Autor: Hina

'Kosor nije dorasla biti predsjednicom i ugrožava budućnost HDZ-a'

Vijećnica HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću Sanja Bilač u otvornom je pismom zatražila ostavku predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor poručivši joj da nije dorasla biti predsjednicom stranke te da ugrožava budućnost HDZ-a.

Foto: Tino Jurić/PIXSELLFoto: Tino Jurić/PIXSELLVijećnica HDZ-a u splitskom Gradskom vijeću Sanja Bilač u otvornom je pismom zatražila ostavku predsjednice HDZ-a Jadranke Kosor poručivši joj da nije dorasla biti predsjednicom stranke te da ugrožava budućnost HDZ-a.

"Zbog ozbiljnosti situacije i prijetećih razvoja događaja tražim Vašu neopozivu ostavku na mjesto predsjednice stranke“, navodi Bilač, koja smatra kako je Kosor osim iskazivanja nepoštivanja članstva, lošim strateškim odlukama ugrozila budućnost stranke.

U pismu pita predsjednicu HDZ-a zašto nije na vrijeme okupila releventnu koaliciju koja se mogla ozbiljno i odgovorno suprostaviti koaliciji lijevog centra, te joj zamjera što je u IX. i X. izbornoj jedinici sklopila koaliciju sa Željkom Kerumom za kojeg je ustvrdila da je „čovjek koji je priznao ratno profiterstvo“.

"Tu ste koaliciju dogovorili bez suglasnosti članstva i bez odluke predsjedništva. Samo je jedan zaključak: niste dorasli biti predsjednica HDZ-a, jer ne razumijete ili ne znate kako se vodi politika što Vas ne abolira od odgovornosti“, navodi Sanja Bilač.

Bilač kritizira događaje tijekom unutarstranačkih izbora, kao što su masovna učlanjenja, smjene ogranaka po Hrvatskoj (Osijek, Vukovar...), jednostrano nadziranje izbornih rezultata, nelegalno smjenjivanje članstva stranke (nacionalni odbor), brisanje članova iz stranke, zastrašivanje članstva. Ocjenjuje kako je paradoksalno da ovakvu politiku vodi osoba koja sebe predstavlja političarkom 21. stoljeća, a s druge strane "Vaše političko djelovanje karakterizira boljševizam i njegovanje kulta ličnosti“.

Bilač također zamjera Kosor da je njena politika dovela HDZ do „najlošijeg rezultata u povijesti“, te ju upozorava kako HDZ postaje ozbiljna žrtva takve politike, jer se „ovakvim unutarstranačkim izborima ne otvara perspektiva, budućnost i demokracija stranke“.

Kaže kako sadašnji izborni model ugrožava ozbiljne i kvalitetne kandidate, njihovu kandidaturu, a stranci omogućava isključivo nastavak trgovanja i poltronstva kao konačan rezultat.

Navodeći da je otvoreno pismo namijenjeno i svim članovima predsjedništva i članovima HDZ-a, Bilač je pozvala članove predsjedništva da spriječe „ovakav nedemokratski izborni sustav“, te predlaže sazivanje sjednice predsjedništva na kojoj će se „poništiti već raspisani nedemokratski izbori i donijeti odluka o izvanrednom saboru stranke na kojem će se promijeniti sadašnji izborni model na model jedan čovjek-jedan glas, a nakon toga odmah treba raspisati demokratske izbore unutar HDZ-a“.

"Članstvo HDZ-a ne smije više biti samo broj. Svaki član ima pravo i mora preuzeti odgovornost u izboru vodstva stranke. Nedopustivo je zloupotrebljavanje više od 200.000 članova kao alibi za veliku stranku, a samo 2500 članova bira vrh stranke, navodi uz ostalo Sanja Bilač u otvorenom pismu.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
26/2/12

Hercegovac, 06.03.12. 14:09

Je ali drugarici skojevki vernici viri bista iz cekera !
....a to je ofcama najbitnije .....


registracija
24/2/12

maksi, 06.03.12. 14:23

pitam se za Kosoricu:

Što je radila prije 1991godine?

Kako joj glasi djevojačko prezime?

Tko joj je bio stric?

Djeda Jadranke Vlaisavljavić je srbin, zato ne daje djevojačko prezime. A stric (DUŠAN VLAISAVLJEVIĆ,koji ju je odgajao) nje poznati četnički vođa za drugog svjetskog rata u Pakracu.
Članica je SK YU i na tome je do 1991 gradila karijeru, zato to fali u životopisu. 1991 je članica i veliki zagovornik pokreta za Jugoslaviju.


registracija
21/9/11

nikip, 06.03.12. 14:35

ooo opasno upregli malu u kola ...pazi Bilac nizbrdica....ta je kokos jos jaka i dalje joj je Smrader uzor i dalje tiho pati u svojoj samoci da se on njezinom srcu vrati ....Milanovica ne trpi jer nije uglađen ..a ti vici i kukurici mozda te ko i cuje


registracija
30/11/09

Dugoprugas, 06.03.12. 15:56

Neka se izmedju sebe kolju lopovi i ljesinari.Najprije su upropastili Hrvatsku,sada su na redu i sami oni.


registracija
24/7/11

mrvek, 06.03.12. 22:08

maksi to smo već davno apslolvirali dok je bila na vlasti. I dušan nije bio stric nego ujak i on ju je odgajao. Krstila se tek '95.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika