06.03.2012. / 17:37

Autor: Hina

Hrvatski interventni policajci u njemačkoj opremi

Njemačko Savezno ministarstvo unutarnjih poslova darovalo je hrvatskoj interventnoj policiji kompletu zaštitnu opremu za javni red i mir, vrijednu sto tisuća eura.

Interventni policajci dobili su vrijednu donacijuInterventni policajci dobili su vrijednu donacijuNjemačko Savezno ministarstvo unutarnjih poslova darovalo je hrvatskoj interventnoj policiji kompletu zaštitnu opremu za javni red i mir, vrijednu sto tisuća eura.

Svečana primopredaja i pregled opreme koju je hrvatskome MUP-u lani donirala Njemačka održani su u sklopu redovitoga dvodnevnog posjeta izaslanstva njemačkoga Saveznog ministarstva unutarnjih poslova hrvatskim kolegama.

Drago nam je što smo imali priliku uručiti vam ovaj dar, iako moram reći kako se iskreno nadam da ćete se njime morati rijetko služiti, rekao je nakon potpisivanja darovnica stalni predstavnik njemačkog Veleposlanstva u Hrvatskoj Valentin Gescher.

Privremeni glavni ravnatelj policije Dražen Vitez rekao je da je dogovorena daljnja suradnja dviju policija na svim područjima.

Inspektor interventne policije SR Njemačke Juergen Schubert naveo je u kojim se situacijama upotrebljavaju kompleti zaštitne opreme za javni red i mir, koji štite od udaraca raznim vrstama hladnog oružja.

Svrha opreme jest zaštita, ali i mobilnost kako bi se policijski službenici brzo suočili s mogućim prijestupnicima, rekao je Schubert. Interventni policajci trebaju biti borci, ali i dobro izgledati, istaknuo je, dodajući kako oni nisu tu da zastraše, nego da obave svoj posao.

MUP navodi da su novom opremom najzadovoljniji pripadnici interventne policije, koji napominju da bez toga ne bi bilo ni kvalitetne policijske obuke. Specijalistička obuka provodi se s kompletnom opremom radi što realnijih uvjeta koji interventnim policajcima omogućuju da svoje zadaće obavljaju što kvalitetnije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
3/3/12

jasenko, 06.03.12. 18:22

Zanimljivo. Autor je Hina a ne Deutche Welle. Njemačka daruje hrvatskoj policiji opremu da efikasnije tuče i hapsi hrvatske radnike i seljake. Zašto nisu investirali u neki pogon i zaposlili nekoliko jadnika? Toliko o njemačkoj regionalnoj politici.


registracija
27/11/11

Culex, 06.03.12. 19:18

Događa se slijedeće: drogirani manijak otima dijete,zabarikadira se u napuštenom objektu,prijeti,ne zna se ima li oružje... dalje..sin mi je policajac, od opreme ,za sl. intervencije ima pancirku i ništa više.Kako će se osjećati otac i djeteta i policajca? Beznadno i prestrašeno. Ova oprema ima cijenu ,ne u Eurima već u životima.Izvanredan poklon.


registracija
30/11/10

jato, 06.03.12. 20:12

Policija se već duže vrijeme oprema i osposobljava za nerede,.
Ti neredi mogli bi biti gori od Grčkih obzirom na nepovjerenje i razjedinjenost stanovništva.


registracija
23/12/11

jebokomunjare, 06.03.12. 20:15

Hrvati su slicni Njemcima --trpe i sute --ali kad krenu onda ga hebi.....moli boga da Njemci opet ne Krenu.....


registracija
6/1/12

UnDeR, 06.03.12. 22:44

A.C.A.B.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika