07.03.2012. / 11:19

Autor: Totalsport

KAC slavio kad je najpotrebnije

Prvih desetak minuta Medveščak je dominirao, a onda je uslijedio hladan tuš

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaU prvoj polufinalnoj utakmici doigravanja u EBEL ligi hokejaši KAC-a po prvi puta ove sezone nadigrali su Medveščak, slavili u Zagrebu s 4-0, te u seriji na četiri pobjede poveli 1-0.

Nakon pet pobjeda Medveščaka u prvom dijelu sezone, naravno računajući i naknadno oduzetu pobjedu koja je pripisana Austrijancima, KAC je u najvažnijem momentu odigrao sjajno, iskoristio sve slabosti „medvjeda", te upisao uvjerljivu pobjedu 4-0.

No, početak dvoboja nije slutio da bi se mogao dogoditi takav kraj. Već u 2. minuti zbog udaranja Naglicha Furey je isključen na dvije minute, a tijekom tog perioda bilježimo odličan prolaz Prpicha koji se probio kroz sredinu i uputio dosta dobar udarac, ali je svoju večer najavio vratar gostiju iz Klagenfurta Andy Chiodo.

Prvih desetak minuta Medveščak je dominirao, a onda je uslijedio hladan tuš. Igrač KAC-a koji je i inače vrlo raspoložen u dvobojima sa zagrebačkim sastavom Thomas Koch na dodavanje Fureya iz praktički prvog ozbiljnijeg napada doveo je goste do prednosti. Bio je ovo drugi pogodak od devet u sezoni, uz tri asistencije, koje je najskuplji igrač i austrijski reprezentativac Koch ove godine ostvario protiv Medveščaka.

Nakon tog zgoditka situacija na terenu se potpuno promijenila, a sve je više posla imao Kristan na domaćim vratima.

Drugi dio počeo je odličnom prilikom Serticha koji je u 27. minuti pogodio okvir gola, a malo kasnije KAC je povisio prednost na 2-0. Na dodavanje Manuela Geiera iz gužve i odbijanca Herburger je svojim 9. golom KAC-u donio osjetnije vodstvo, a bolju igru u drugoj trećini gosti su potvrdili još jednim pogotkom u 37. minuti. Prethodno je Banham zaradio isključenje, a čovjeka više na ledu momčad iz Klagenfurta je iskoristila preko asistenta za drugi gol Manuela Geiera kojem je ovo bio 7. pogodak sezone. Konačan rezultat isprepleten pokojom dvojbenom sudačkom procjenom postavio je Scofield u 52. minuti upisavši se u strijelce 17. puta.Odličnu dionicu na vratima gostiju Chiodo je zaključio sačuvavši čistu mrežu s 37 obrana.

Čini se da je novi trener Christian Weber ipak udahnuo pobjednički duh dosadašnjim mušterijama Medveščaka, a prilika za uzvrat je već za dva dana u Klagenfurtu.

U drugom dvoboju domaći Linz je poveo s 1-0 protiv ljubljanske Olimpije, premda se vodeća momčad nakon prvog dijela sezone dobro namučila za vodstvo u seriji. Naime, Slovenci su 18. zgoditkom Žige Pancea u 3. minuti druge trećine poveli s 1-0, a nakon što su Lebler i Irmen okrenuli na 2-1 za Linz, Igor Cvetek je u 52. minuti poravnao na 2-2. Ipak, prvo je na dodavanje bivšeg člana Medveščaka Mikea Oullettea Murphy doveo austrijski sastav do 3-2, a potom je najefikasniji igrač Linza Gregor Baumgartner dvije minute prije kraja riješio dvojbe oko pobjednika svojim 28. ligaškim pogotkom.

EBEL liga, polufinale, prve utakmice:

Medveščak - KAC 0-4 (serije 0-1)

Linz - Olimpija 4-2 (serija 0-1)

Vezane vijesti

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

Anthony Yelovich potpisao za Medveščak

KHL Medveščak Zagreb nastavlja s popunjavanjem rostera za iduću sezonu. Napadačima Alexu Leavittu, Nathanu Perkovichu, Curtisu Fraseru i Adamu… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika