08.03.2012. / 08:41

Autor: Renato Baretić

Baretić:

Nikad MOL-om!

Slušamo ovih dana opravdavanja i odobravanja odluke da dvojica ministra ipak uđu u taj odbor jer je, eto, Ina najvažnije poduzeće u vlasništvu države i logično je da između nje i Vlade bude što manje posrednika i šumova u kanalu. I to nas opet vraća na priču o Kadroviku koaliciji

Prije par mjeseci tvrdili su da neće stavljati ministre i ine političare u nadzorne odbore javnih poduzeća, a vidi ih sad: dva u jedan! Čačić da bi nadzirao Inu, a Inić, pardon Linić, da bi nadzirao - Čačića. Tako barem tvrde kuloari.

Nadzirati Čačića, hm, to mi se ne čini nimalo jednostavnim zadatkom. HDZ ga nadzire, evo, već skoro dva desetljeća pa nikako da mu nađe nešto konkretno, a svi znamo da ako netko zna dobro nadzirati - HDZ zna. Kako će to onda Linić sam samcat? Čim ga vidite i čujete, jasno vam je da je dizelaš. A Čačić je em benzinac, em lak na gasu... Neće mu biti lako.

Osim toga, postavlja se tu i pitanje - a tko će nadzirati Linića?

Nadziranje

Naime, bude li odveć zauzet špijuniranjem svojega koalicijskog partnera (a u SDP-u iz iskustva znaju da s takvima nikad dovoljno opreza!), kad će stići dovoljno kvalitetno poobavljati sve ovo što nam sad najavljuje? Može li se dogoditi da, zbog nedovoljno vremena, obećani javni popis poreznih dužnika bude manjkav, i to najmanjkaviji slučajno baš u rubrici "najveći neplatiše", onoj sa šest i više znamenki? Može li se dogoditi da se, zbog čestih cajtnota s Mađarima, istopi i ova friška priča o prvoj tisući građana (čuj, građana!) s dramatičnim razlikama između primanja i imovine?

Tko će, dakle, da skratim, nadzirati ministra financija dok on nadzire ministra gospodarstva u Nadzornom odboru Ine? Tko će nadgledati radi li on (a i ministar gospodarstva) dovoljno dobro svoj temeljni posao?

Kadroviku

Slušamo ovih dana opravdavanja i odobravanja odluke da dvojica ministra ipak uđu u taj odbor jer je, eto, Ina najvažnije poduzeće u vlasništvu države i logično je da između nje i Vlade bude što manje posrednika i šumova u kanalu. I to nas opet vraća na priču o Kadroviku koaliciji: dovraga, pa zar zbilja u SDP-u i HNS-u doista ne poznaju neka druga dva čovjeka od apsolutnog povjerenja i neupitnog naftno-derivatnog domoljublja? Ako to baš moraju biti stranački ljudi, jebemu, pa koga su to onda primali u te svoje stranke?!

Sve u svemu, ako mislite da će Linić i Čačić biti jedini ministri u nadzornim odborima javnih poduzeća - ajmo se čut dogodine u ovo doba, pa da ih zajedno prebrojimo! U međuvremenu možemo trenirati prebrojavajući nove nezaposlene, novi rast državnog duga, nove nekažnjene neplatiše svega i svakoga, nove stečajeve, nove akcijske popuste u "Konzumu" i "Kerumu", nove sudske svinjarije, nove pogodnosti u ponudi operatera mobilne telefonije, nova poskupljenja goriva, nove medijske kosti za glodanje (umjetna oplodnja, dekriminalizacija lakih droga i seksualni odgoj već su bačeni među nas, a nuklearka, gay-brakovi i zagrebački metro doletjet će jamačno i prije ljeta) i nove doživljaje Radimirka i Slavka u crtanom serijalu "Nikad MOL-om".

Vezane vijesti

'Nema više naplaćivanja opomena'

'Nema više naplaćivanja opomena'

Vlada je Hrvatskom saboru uputila Prijedlog zakona o javno-privatnom partnerstvu. Prema riječima prvog potpredsjednika i ministra gospodarstva… Više

Komentari

registracija
7/9/07

Vinogradar, 08.03.12. 12:21

Evo, ja javno podupirem
ulazak Čačića
u
mađarski zatvor!
-----------------------------
A kaj se tiče
"dramatičnih razlika između primanja i imovine"
hrvatskih milijunaša,
prosim lepo da se izostavi iz razmatranja
Prvi Potpredsjednik.
On je pod zakletvom u mađarskom sudu izjavil da su mu primanja oko 5.000 kuna
i usput angažiral najskuplje mađarske (i hrvatskog) odvjetnike za branitelje svojeg nevinog ubojstva dvoje ljudi u prometu.
Čačić je nevin.
Do pravomoćne presude - na Nigdarjevo...
Jasno?!
.


registracija
22/3/11

vferari, 12.03.12. 09:40

Ovaj novinar lupera šta bi bilo kad bi bilo a ja mu odgovaram nigdar nebu da nekak nebu,treba shvatiti da su Čačić i Linić preuzeli ogromnu odgovornost i da u slučaju neuspjeha oni će biti najodgovorniji i zato je apsolutno normalno da biraju svoje saradnike pa ako treba i crnog vraga samo da obnova posrnulog gospodarstva uspije. i upravo zbog toga novinari bi već jedanput trebali pisati i o tome da treba ogromne hrabrosti prihvatiti se ovakvog posla kao što to čine Čačić I Linić sa punom pdrškom predsjednika vlade gospodina Milanovića.treba i još više ohrabrit a ne pesimistički trabunja pomedijima štapanih radija i televizije.Ova vlada u tri mjeseca učinila je pozitivnih pomaka viš nego hdz u 18g.I zato pustite vladu da radi svoj posao o kojemu vi noivnarčići nemate pojma.
Neka se organiziraju kako žele umiju i znaju zato i imaju ogromnu podršku građana koji su na sreću daleko optimističniji od kojekakvih hadeze glasnogovornika kojima je jedini cilj rušiti ,kritizirati pljuvati bez ikakve vizije i budućnosti.


registracija
25/10/09

sunce55, 12.03.12. 10:46

Dajmo im vremena da nešto naprave od ove jadne
Hrvatske. Ostala je pustoš za ADZ-om, kosturi
ispadaju iz ormara, prezaduženost je velika. Neće
biti lako pokrenuti gospodarstvo što je uništio ADZ.
Nisu mi ni Čačić ni Linić "prvi" političari, ali netko se
mora uhvatiti velikog posla (spašavanje Hrvatske i
sviju nas), pa bi bilo dobro da ih unaprijed ne pljujemo.
Sačekajmo, da im prođe barem pola mandata, pa
da vidimo što će napraviti.


registracija
29/11/09

Ivis, 16.03.12. 21:04

Govorimo mi sto hocemo! Pogledajmo na autocestu Zagreb-Split. Glavninu je zavrsio, a manji dio ugovorio po jednoj cijeni. Produzetak prema Plocama je ugovoren i gradjen po drugoj cijeni, otprilike tri puta skuplje. Mozda je i on "nesto jamio"? Osobno ga cijenim i vjerujem mu, osim u njegove vozacke sposobnosti. Dati mu vozaca i sve je rjeseno.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika