09.03.2012. / 13:20

Autor: Hina

Mišetić Brammertzu: Obrana je bila u pravu

Branitelj generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom Luka Mišetić reagirao je na sugestije glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza i šefice nevladine udruge Documenta Vesne Teršelić da su glavni hrvatski mediji prenoseći spinove obrane neobjektivno pratili haaško suđenje trojici hrvatskih generala i u svom blogu na Twitteru poručio kako je prvostupanjska presuda potvrdila točnost njezinih medijskih istupa.

Luka MišetićLuka MišetićBranitelj generala Ante Gotovine pred Haaškim sudom Luka Mišetić reagirao je na sugestije glavnog haaškog tužitelja Sergea Brammertza i šefice nevladine udruge Documenta Vesne Teršelić da su glavni hrvatski mediji prenoseći spinove obrane neobjektivno pratili haaško suđenje trojici hrvatskih generala i u svom blogu na Twitteru poručio kako je prvostupanjska presuda potvrdila točnost njezinih medijskih istupa.

Brammertz je hrvatskim novinarima, koji u organizaciji Outreach programa ICTY-ja borave u Haagu, kazao kako su hrvatski mediji tijekom suđenja davali više prostora obrani nego optužnici, a Teršelić je cilj posjeta novinara Haagu objasnila kao doprinos objektivnijem izvještavanju o suđenjima.

Navodeći da su nakon jednog takvog posjeta skupine hrvatskih novinara organiziranog u travnju 2010. godine uslijedili napisi u hrvatskim medijima da je "famozno prekomjerno granatiranja Knina, koje je Mišetić proglasio najvažnijim dijelom optužnice, zapravo tek njezin marginalni dio", branitelj generala Gotovine navodi da je presuda pokazala da je obrana bila u pravu kada je tvrdila da pitanje topničkih napada središnje pitanje suđenja.

"Svaka objektivna analiza presude pokazat će da je zaključak o topništvu od središnjog značaja. Ukoliko nema nezakonitog artiljerijskog napada nema ni udruženog zločinačkog pothvata na Brijunima i generali Gotovina i Markač ne bi bili osuđeni pod teorijom udruženog zločinačkog pothvata", kaže Mišetić.

Mišetić kaže je tužiteljstvo uoči presude tvrdilo da optužbe o topničkim napadima nisu u središtu optužnice tužiteljstva te je umjesto toga tvrdilo da je fokusiranje hrvatskih medija na to pitanje plod zavjere obrane kako bi se skrenula pozornost s ozbiljnijih optužbi o zločinima počinjenima nakon operacije Oluje.

"Nepravomoćna presuda pokazuje da su komentari obrane u hrvatskim medijima tijekom suđenja o središnjem mjestu optužaba o granatiranju bile točne: bez zaključaka o topničkim napadima, nema ni zaključka o postojanju udruženom zločinačkog pothvata na Brijunima", naglašava Mišetić.

Vezane vijesti

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Šešelj odbio sudjelovati u postupku u Haagu

Raspravno vijeće odgodilo je suđenje do ponedjeljka, a predsjedavajući sudac naglasio je kako je to Šešelju "posljednja šansa" da "preispita svoje… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 09.03.12. 13:47

Bramtezu - kurvin sine,pogledaj se u ogledalo !Skote jedan neodgojeni i prodani,nemožeš uopće govoriti o prekomjernosti granatiranja u Oluji a da ti parametar nije granatiranje Vukovara,Libije,Iraka,Faklandskih otoka i td.Majmune bjelosvjetski,nemožeš izvući iz konteksa brijunske transkripte a zanemariti višegodišnje,hej višegodišnje,pozivanje Tuđmana Srbima u Hrvatskoj da priznaju demokratske izbore i izabranu hrvatsku vlast.Svaki dan je Tuđman pozivao,godinama,Srbe da ostanu i da priznaju novu nastalu Hrvatsku.Nije bilo šanse.To se nije uklapalo u srpski plan o Vel.Srbiji.I tim godinama pozivanja na prihvaćanje demokratski izabrane vlasti i neovisne Hrvatske,ti se usudiš izvući jedan sastanak(nema veze gdje je održan i kako) i to eksplicite podastirati kao dokaz o zločinačkom naumu Hrvata.!?Sram te bilo,besramni lopužo iz engleske ergele manipulacija.Sram te bilo do neba jer blatiš svoju struku na najbijedniji način.Lažima,konstrukcijama i izvrtanjima.Ne služiš se logikom i istinom već čistim izmišljotinama i manipulacijama.Možda i pobijediš u ovoj farsi od suđenja ali osobno si izgubio bilo kakav moralni kredibilitet dok si živ.Izvuci prave argumente,ako ih imaš i pobijedi.Budi slavan ali na temelju pravih dokaza i istine a ne na temelju konstrukcija.Želim ti pakao i za života i nakon njega.


registracija
28/4/10

Zvonko, 09.03.12. 16:04

Haški sud nije mjesto, prema svom statutu, gdje se ima doznati istina, a pogotovo ne istina koju nam Serge želi nametnuti. Haški sud je politička institucija s jasnim ciljem da presudama izmjeni stvarne događaje i svjetskoj javnosti podastre svoju verziju cijele priče.

Kao nekada na početku, Louis Arbour, pa Carla del Ponte tako i danas Serge Brammertz, samo kao obični referenti Londona, s jasnim uputama provode Londonsku politiku na ovim prostorima. Ljudi, koji su zažmirili na oba oka i zatvorili oba uha, za masna mjesečna primanja, provode politički diktat. Nismo mi ni prvi ni posljednji narod koji ćemo osjetiti gnjev najvećeg svjetskog kolonijaliste i terminatora, nego samo još jedan u nizu. Hrvatski narod se drznuo lupiti Versaileskoj "dividi" šamar i postati svoj na svome. Ovo nam je samo odgovor, što oni misle o našoj povijesnoj ekskurziji.

Haag je politička instutucija, koja si nije nikada za pravo htjela uzeti suditi za zločin protiv mira jer bi teme morala ulaziti u razloge pokretanja rata i tako doći do krivaca. Samo ovakvim "pick-up" metodama, tj. suđenjem izdvojenih događaja mogu uspjeti u svojoj nakani. I za sada im, na našu veliku žalost, uspijeva.

Ne treba zaboraviti ni sve one naše "Jude" koji su im hrlili u tribunal, nudeći se bez poziva, da sudjeluju u ovoj sotonizaciji svetinje svakog naroda. Svetinje Domovinskog rata, u kojoj se narod borio za svoj goli opstanak. Ne treba zaboraviti također, da je samo nevjerojatnom mudrošću političkog i vojnog vodstva Hrvatske tih godina, pogotovo mudrošću predsjednika Tuđmana, Milošević bio namagarčen a tada je odnos snaga bio 129:1. To se zove uspjeh! Zbog toga mu nitko nije došao na sprovod, jer je srušio Versailes. A to se, svjedoči Brammertz i 2012. godine, ne oprašta!


registracija
24/3/10

bagsy, 09.03.12. 19:09

Nisam siguran da je odnos bio tako velik ali definitivno nije bilo fore koju srbi nisu popušili.
Netko bi trebao napisati knjigu naslova..'1001 fora koju su srbi popušili' i uredno ih pobrojati.


registracija
10/2/12

Hazu, 09.03.12. 20:57

iZGLEDA DA SRBI OPET LOBIRAJU ČIM OVI ČAČKAJU PO NAŠOJ dRŽAVI ,SMETA IM nEZAVISNA


registracija
3/7/11

Tesla, 01.04.12. 11:09

Martin Luther King : "Na kraju nećemo pamtiti riječi naših neprijatelja, već sutnju naših prijatelja"


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika