09.03.2012. / 13:24

Autor: Hina

James Cameron na dnu Tihog oceana

Kanadski redatelj "Titanica", "Avatara" i "Bezdana" James Cameron pokušat će se spustiti na dno Marijanske brazde, 11,2 kilometra ispod površine Tihog oceana, na najnižu poznatu točku planeta Zemlje kako bi ondje napravio snimke i donio uzorke.

James CameronJames CameronKanadski redatelj "Titanica", "Avatara" i "Bezdana" James Cameron pokušat će se spustiti na dno Marijanske brazde, 11,2 kilometra ispod površine Tihog oceana, na najnižu poznatu točku planeta Zemlje kako bi ondje napravio snimke i donio uzorke.

National Geographic koji organizira ekspediciju Deepsea Challenge objavio je u četvrtak da će redatelj "sljedećih tjedana" pokušati postati prvi čovjek unazad 50 godina koji je dosegao te dubine "kako bi bolje upoznao i razumio taj jako nepoznat dio planeta".

Cameron (57), koji za sobom ima 72 ronjenja od čega 12 za potrebe snimanja "Titanica", ronit će sam u maloj 8-metarskoj podmornici Deepsea Challenger. Plovilo koje je ispitivano osam godina, opremljeno je vrlo modernom tehnologijom i u stanju je izdržati veliki pritisak.

James Cameron trebao bi ostati šest sati na dnu mora, oko 320 km jugoistočno od američkog otoka Guama, tijekom kojih će snimati u 3-D tehnici uz pomoć moćnih projektora i donijeti uzorke koji će se moći proučavati.

Vezane vijesti

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Multimilijarderi ulažu u otkrivanje minerala na asteroidima

Izvršni direktori Googlea Larry Page i Eric Schmidt, te filmaš James Cameron, uložit će goleme iznose novca u istraživanje i eventualno… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika