Objavljeno u Nacionalu br. 852, 2012-03-13

Autor: Marko Biočina

Osoba tjedna

Ljilja Vokić, prosvjetna radnica

Iz zaborava javnosti iskočila je nastupom u HTV-ovoj emisiji, gdje se na krajnje nekulturan način svađala s ostalim gostima, zastupajući stajalište kako bi država roditeljima trebala dopustiti da sami biraju koju će vrstu seksualnog odgoja njihova djeca u školi pohađati. Taj iskorak Ljilje Vokić u zaštitu osobnih sloboda čovjeka možda bi bio i probavljiv, samo da nije plod groznog licemjerja

Ljilja VokićLjilja Vokić'O TEMPORA, o mores', što bi drugo mogao pomisliti hrvatski građanin u tjednu kad je na javnoj sceni Ivić Pašalić uskrsnuo kao borac za demokratizaciju HDZ-a, a Ljilja Vokić kao glasan zagovornik pluralnosti u obrazovanju. Tu HDZovu noć vampira valjalo bi zabilježiti tek kao trivijalnu bizarnost, samo da nije dio puno šireg trenda. Da, devedesete su opet u modi. Tajkuni poput Luke Rajića i Miroslava Kutle rehabilitirani su i ponovno aktivni, Tuđman je opet u Saboru, HDZ se vraća u barake, a Ivić Pašalić i njegova podanička četa u HDZ.

U tu galeriju besprizornosti idealno se uklapa i Ljilja Vokić, nikad potpuno ostvarena glavna prosvjetiteljica Tuđmanova režima. Iz zaborava javnosti iskočila je nastupom u HTV-ovoj emisiji, gdje se na krajnje nekulturan način svađala s ostalim gostima, zastupajući stajalište kako bi država roditeljima trebala dopustiti da sami biraju koju će vrstu seksualnog odgoja njihova djeca u školi pohađati. Taj iskorak Ljilje Vokić u zaštitu osobnih sloboda čovjeka možda bi bio i probavljiv, samo da nije plod groznog licemjerja.

Jer ista osoba koja danas tvrdi da svjetonazorski odgoj djece treba prepustiti obiteljima, 1995. godine konstruirala je ozloglašeni Zakon o mladeži, koji je po riječima autorice trebao "regulirati povratak djece temeljnim načelima moralnoga odgoja, jer zna se na koja mjesta mladež može, a na koja ne može ići". Srećom, taj pokušaj oktroiranja moralnog odgoja propao je, kao i izopačeni režim iz kojega je izrastao. Petnaest godina je prošlo, a sad cirkus kreće ispočetka.

Vezane vijesti

Mala pripravnica

Mala pripravnica

Bivša ministrica obrazovanja i poznata prosvjetna radnica Ljilja Vokić izvoljela je u prošlom broju Nacionala kroz niz uvreda i etiketa… Više

Komentari

registracija
10/1/12

imogen, 13.03.12. 02:28

hercegovci, van iz hrvatske. stoka.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.03.12. 09:45

Biočina, ne seri!

Ako se ne slažeš sa tuđim stavovima to ti ne daje za pravo da seruckaš po tim osobama! Vokićka ima svoj svjetonazor, kao i Ladislav, i izuzetno dobro i argumentirano su ga branili.

Način na koji nastupa i interpretira stvarnost, Nacional se svrstao u režimsko piskaralo lijeve misli. Vi nikako ne možete prihvatiti pluralnost svjetonazora zato vam je portal prepun antikatoličkih, anticrkvenih i antihrvatskih tekstova.

Vrijeme 90-ih, ili kako ga vi zovete "mračnim 90-ima" ili "Tuđmanov režim" je upražnjavao demokraciju, pogotovo medijsku, puno više nego je vi nudite danas. Nađi mi i jedan negativan tekst o Josipoviću, a u Tuđmanovo vrijeme su ga mediji bili puni. Zato prestani srati i budi prvo čovjek pa onda novinar koji svoju egzistenciju pokušava osigurati Goebelsovskim metodama.

Jednoga dana, kada poslužiš i kada se nađeš na margini zbivanja, biti će ti prekasno prihvatiti u čemu si sudjelovao.


registracija
16/6/10

nosonja, 13.03.12. 13:53

O Zvonu,zvonu se sve zna ,ja znam da je on zadrti hadeseronja.


registracija
14/7/11

Trinity, 13.03.12. 14:31

Ma kakve jebene vrste seksualnog odgoja u školama?!? Kakav vjeronauk, i to po samo jednoj vjeri, u školama?!? Vjeronauku je mjesto u crkvama, a ne u školama, i gotovo!!! Isto tako i seksualnom odgoju po crkvenim načelima! Dosta, dosta, dosta mixanja crkve i svjetovne škole!!!
A sve i tako počinje i kreće od obitelji.


registracija
2/6/11

stereo, 14.03.12. 07:06

Iz klera potječu najveći ekstremi seksa jer pošto nesmiju karati razmišljaju o svemu i svačemu a kada krenu tada imamo već viđeno da napastuju većinom MALOLJETNIKE, i takovi će nam držati slovo o seksualnom odgoju.
Morti je tako i naš Zvonkec začet.


registracija
19/7/11

bubba, 15.03.12. 21:22

ovakav članak bi se mogao nazvati "primitivno smeće tjedna", običan pokušaj izlijevanja vlastitog jala i mržnje bez ikakvih argumenata, bez ičega razumnog i civiliziranog.

u civiliziranim zemljama ovo se vodi kao govor mržnje i državni odvjetnici takve stvari gone po službenoj dužnosti.

lilja vokić je bila jedina sposobna ministrica prosvjete dosad; kao i većina tuđmanovih kadrova odabrana je bila po sposobnosti, a ne po kriteriju poslušnosti i bezličnosti, kao što je norma u sanaderovoj eri, koja i dalje traje.

smiješno je da moram braniti nekog tko mi se niti dopada niti se slažem sa svjetonazorima, ali ovakvi primitivni ispadi me prosto tjeraju na to.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika