17.06.2010. / 13:32

Autor: Hina

Povučen prijedlog: Sin Ljilje Vokić ipak neće nadzirati rad sigurnosnih službi

"Najmanje je važno je li kandidatu mama Ljilja Vokić ili njegova stranačka pripadnost. Odboru je važna bila njegova bliskost, odnosno činjenica da je kao odvjetnik zastupao bivše ili sadašnje pripadnike obavještajnog miljea, što bi bio sukob interesa"

Ranko OstojićRanko OstojićSaborski Odbor za unutarnju politiku i nacionalnu sigurnost jednoglasno je danas odlučio povući prijedlog da se u Vijeće za građanski nadzor sigurnosnih služba imenuje Stjepan Vokić, izvijestio je nakon zatvorene sjednice predsjednik odbora Ranko Ostojić (SDP).

"Najmanje je važno je li kandidatu mama Ljilja Vokić ili njegova stranačka pripadnost. Odboru je važna bila njegova bliskost, odnosno činjenica da je kao odvjetnik zastupao bivše ili sadašnje pripadnike obavještajnog miljea, što bi bio sukob interesa", objasnio je Ostojić.

Izvijestio je i da je odlučeno da u vijeće neće nitko od preostalih kandidata koji su ušli u uži izbor, nego da će se član tražiti u ponovljenu natječaju.

Odbor je raspravljao i o predstavci Vjekoslava Vukovića, pomoćnika ministra sigurnosti BiH i voditelja Odjela za borbu protiv terorizma, koji se žalio da su ga hrvatski obavještajci protuzakonito prisluškivali na teritoriju BiH.

"Nakon provedena nadzora u MUP-u i rasprave odbor je zaključio da je MUP postupao zakonito, na temelju naloga istražnog suca Županijskog suda u Rijeci i da nije bilo manipulacije telefonski prikupljenim podatcima", izvijestio je Ostojić.

Vezane vijesti

Isprika Bruxellesa Ostojiću

Isprika Bruxellesa Ostojiću

"Idemo dalje. Europska delegacija u RH nam se ispričala i izjavila kako preporuka Bruxellesa da ne žurimo s izborom glavnog ravnatelja nije njihov… Više

Komentari

registracija
9/8/09

vinko12, 17.06.10. 17:13

Valjda nije crven ili dovoljno crven pa ne moze. Danas u Novoj PravDi dolaze u obzir samo crveni kmeri i njihovi potomci. Ostali isto kao i u SRH.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika