Objavljeno u Nacionalu br. 856, 2012-04-10

Autor: Marko Biočina

Ovako je govorila Ljilja Vokić

Mala pripravnica

Na moj zaključak kako je licemjerno da se za tobožnji pluralizam i prava roditelja u obrazovanju zalaže osoba koja je kao ministrica pokušala uspostaviti zakon kojim bi ti istim roditeljima država, ne samo određivala što će njihova djeca u školi učiti, već gdje će i do kada smjeti izlaziti, gospođa bivša ministrica reagirala je u skladu sa svojim habitusom

Ljilja VokićLjilja VokićBivša ministrica obrazovanja i poznata prosvjetna radnica Ljilja Vokić izvoljela je u prošlom broju Nacionala kroz niz uvreda i etiketa (netalentiran, kukavica, drug, vampir...) reagirati na moj kratki komentar njezina nastupa u HRT-ovoj emisiji Otvoreno.

Tamo je žustro branila stav da roditelji sami imaju pravo birati koju će vrstu seksualnog odgoja u školama njihova djeca slušati. Na moj zaključak kako je licemjerno da se za tobožnji pluralizam i prava roditelja u obrazovanju zalaže osoba koja je kao ministrica pokušala uspostaviti zakon kojim bi ti istim roditeljima država, ne samo određivala što će njihova djeca u školi učiti, već gdje će i do kada smjeti izlaziti, gospođa bivša ministrica reagirala je u skladu sa svojim habitusom.

Poručila mi je da sam komunist. Bila bi to izvrsna polazišna točka za polemiku, no za polemiku - kao i za tango - potrebno je dvoje. Smatram da bi i prvo i drugo sa spomenutom gospođom bilo jednako bolno. Odustajem stoga od daljnje polemike. Ipak, kako ne mogu pristati na tvrdnje gospođe bivše ministrice da sam pišući o njezinim prijašnjim stavovima iznosio konstrukcije i neistine, a ne želim upasti u zamku da se i moj odgovor opet tumači kao konstrukcija i neistina, smatram da je jedina preostala mogućnost to da o svojim prijašnjim stavovima svjedoči sama gospođa bivša ministrica. Ne isključujem mogućnost da gospođa bivša ministrica izvoli i te izjave okarakterizirati kao podmetanja netalentirane osobe.

Uostalom, prije tek nekoliko dana kamere NoveTV spomenutu gospođu uhvatile su u razgovoru s zagrebačkim gradonačelnikom o zapošljavanju 'male pripravnice' u gradskoj upravi. Bit će prva koju zaposle, obećao je gradonačelnik. 'Dobro', odvratila je gospođa bivša ministrica, da bi se kasnije branila tvrdnjom da 'nitko ne bi takav posao dogovarao pred kamerama'. Slažem se. Kamo sreće da kamere i mikrofoni u pristutnosti Ljilje Vokić ubuduće budu ugašeni

Vezane vijesti

Ljilja Vokić, prosvjetna radnica

Ljilja Vokić, prosvjetna radnica

'O TEMPORA, o mores', što bi drugo mogao pomisliti hrvatski građanin u tjednu kad je na javnoj sceni Ivić Pašalić uskrsnuo kao borac za… Više

Komentari

registracija
14/11/07

laufer, 10.04.12. 09:54

Jel' to ona što se ustaje kada muškarac uđe u prostoriju...?


registracija
9/4/10

imela, 10.04.12. 11:11

Ljiljo ... srami se.


registracija
30/9/09

davor12345, 10.04.12. 11:46

E vala ti Bože na ovakvim ljudiman...Judi su naše najveće bogatstvo ... Tudjman


registracija
18/1/08

ankicascreiber, 10.04.12. 11:57

Ljilja Vokić je samo jedno od rugla koji su sjedili na mjestu ministra obrazovanja, douše najveće ruglo. Kostović, Sanader, i slično..


registracija
24/3/10

bagsy, 10.04.12. 12:59

Ministrica i časna saborska zastupnica


registracija
24/11/10

aabar, 10.04.12. 14:33

ZNA se HDZ!!!! zar je potrebno išta više reći...


registracija
26/2/12

okvardz, 10.04.12. 14:35

A ŠTA SE ČUDITE, ODKADA JE RH TAKO SE ZAPOŠLJAVA.PREDSJEDNIK DRŽAVE SVOJE, PREDSJEDNIK VLADE SVOJE, SABORNICI SVOJE, MINISTRI SVOJE, ŽUPANI, GRADONAČELNICI, CRKVA I SVI U SUSTAVU TRAŽE NAJPRIJE VEZU, NEMORAŠ NITI BITI KVALIFICIRAN ZA POSAO.


registracija
26/2/12

okvardz, 10.04.12. 14:36

to je modus u rh, ako nemaš vezu, bolje da se iseliš iz rh.


registracija
26/2/12

okvardz, 10.04.12. 14:37

ljilja je samo jedna od milion.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika