16.03.2012. / 08:45

Autor: Hina , Nacional.hr

Blagojevich postao zatvorenik

Nakon predaje osobnih stvari i pretrage cijelog tijela, Blagojevich, koji je bio poznat po skupocjenim Oxford odijelima, dobio je zatvorski kombinezon khaki boje i čizme, te postao zatvorenik broj 40892-424

ArhivaArhivaBivši guverner američke savezne države Illinois, Rod Blagojevich, u četvrtak je ušao u savezni zatvor u Coloradu gdje će izdržavati 14-godišnju kaznu za korupciju, u posljednjem poglavlju priče o padu karizmatičnog političara koja je više sličila na televizijski "reality show" nego na pravosudnu bitku, izvijestili su američki mediji.

Blagojevich, 55-godišnji demokratski političar srpskog podrijetla, izašao je iz crnog terenca u saveznoj popravnoj instituciji Englewood u predgrađu Denvera u četvrtak popodne, nakon što se vozio okolnim ulicama, stao za ručak i telefonirao mobitelom, u stopu praćen televizijskim kamerama, uključujući i one iz helikoptera, u živom prijenosu njegova dolaska u zatvor.

Nakon predaje osobnih stvari i pretrage cijelog tijela, Blagojevich, koji je bio poznat po skupocjenim Oxford odijelima, dobio je zatvorski kombinezon khaki boje i čizme, te postao zatvorenik broj 40892-424, navodi u izvješću The Washington Post.

Izlazeći ranije iz svoje kuće u Chicagu, Blagojevich je pred brojnim snimateljima, fotoreporterima i novinarima, rekao da u zatvor odlazi "čiste savjesti" i s nadom u budućnost.

"Odlazim teška srca, čiste savjesti i s velikim nadama u budućnost....reći zbogom najteža je stvar koju sam ikada morao učiniti", rekao je bivši guverner, osuđen po 18 točaka za korupciju, uključujući i za pokušaj prodaje bivšeg mjesta predsjednika Baracka Obame u američkom Senatu. Supruga Patti i njihove dvije kćerke, 15-godišnja Amy i 8-godišnja Anne, nisu izlazile iz kuće.

Kolonu vozila s Blagojevichem do zračne luke O'Hara pratile su brojne novinarske ekipe i televizijski helikopteri. Nakon tri sata, slične scene ponovile su se i u zračnoj luci u Denveru, gdje je Blagojevich imao pratnju medija do zatvora Englewood.

Država Illinois u SAD-u je ozloglašena po političkoj korupciji, a Blagojevich će postati njezin drugi bivši guverner koji izdržava zatvorsku kaznu, nakon svog prethodnika na dužnosti Georgea Ryana.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 16.03.12. 09:29

jes te znali da je preko 15% stanovnika Srbije u Zatvorima ........


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika