23.03.2012. / 12:12

Autor: Hina

Povratak kulturnih dobara iz Srbije

Potpisivanjem Protokola o povratu kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku dovršava se dugogodišnji rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vrijeme Domovinskog rata, a ujedno se zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između dviju zemalja

Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić ; Photo: Davor Višnjić/PIXSELL Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić ; Photo: Davor Višnjić/PIXSELL Ministrica kulture Republike Hrvatske Andrea Zlatar Violić i ministar kulture Republike Srbije Predrag Marković potpisali su danas u Hrvatskom državnom arhivu Protokol o povratu kulturnih dobara iz Republike Srbije u Republiku Hrvatsku.

Potpisivanjem Protokola o povratu kulturnih dobara iz Srbije u Hrvatsku dovršava se dugogodišnji rad na povratu kulturnih dobara otuđenih u vrijeme Domovinskog rata, a ujedno se zaključuje i jedno od otvorenih pitanja između dviju zemalja.

Osim ministara kulture, na potpisivanju su bili dužnosnici hrvatskog i srpskog ministarstava kulture te, među ostalima, predsjednice međudržavnog Povjerenstva za povrat kulturnih dobara Branka Šulc i Dušica Živković.

U povodu potpisivanja Protokola o povratu kulturnih dobara, hrvatski predsjednik Ivo Josipović primit će danas hrvatsku ministricu kulture i srpskog ministra kulture Predraga Markovića u Uredu predsjednika, gdje će dati izjave za medije.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika