26.03.2012. / 13:15

Autor: Nacional.hr

Kerum: S ministrima ću poboljšati nezaposlenost

Ministar Mrsić priznao je da sve te mjere ipak neće smanjiti broj nezaposlenih, već će na to morati pričekati barem šest mjeseci da se oporavi cjelokupno gospodarstvo

Željko Kerum, Arsen Bauk i Mirando Mrsić (Foto: Tino Jurić/PIXSELL)Željko Kerum, Arsen Bauk i Mirando Mrsić (Foto: Tino Jurić/PIXSELL)Ministarska delegacija, u sastavu ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i ministar uprave Arsen Bauk, posjetila je Split i Splitsko-dalmatinsku županiju kako bi osobno predstavila Vladin plan za smanjenje nezaposlenosti.

Kako prenosi tportal, nakon sastanka iza zatvorenih vrata s gradonačelnikom Željkom Kerumom, obratili su se novinarima rekavši kako će država sljedećih mjeseci snažno poticati pokretanje javnih radova. Također, ministri su najavili i subvencije za zapošljavanje mladih bez iskustva. Zanimljivo je i kako su najavili poticanje zapošljavanja u splitskoj gradskoj upravi i tvrtkama.

Ministar Mrsić priznao je da sve te mjere ipak neće smanjiti broj nezaposlenih, već će na to morati pričekati barem šest mjeseci da se oporavi cjelokupno gospodarstvo.

Splitski gradonačelnik Željko Kerum razveselio je prisutne kada je rekao kako će zajedno s ministrima "poboljšati nezaposlenost", koja je u Splitsko-dalmatinskoj županiji rekordna.

Ministar Bauk najavio je reformu lokalne uprave, ali i ocijenio Kerumovu ideju o preseljenju nekoliko ministartava u Split nerealnom jer preseljenje ministarstva ne čini decentralizaciju.

Vezane vijesti

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Sindikati moraju popustiti ili se raskida kolektivni ugovor?

Tisuće zaposlenih u javnom sektoru ostali su u šoku nakon vladine najave o ukidanju prava iz kolektivnih ugovora. No, prvotni šok koji je ministar… Više

Komentari

registracija
30/11/10

jato, 26.03.12. 14:16

He he he, to ionako već crveni provode a Kerumovski se priklonio onima na vlasti,....he he


registracija
9/5/10

lolobrigita, 26.03.12. 15:49

Kerume,prije par godina si obećao da ćeš onoj sirotinji koja ti radi po dućanima,dignuti plaću na 5000 kuna.Sjećaš li se?Malo prije nego si izišao na izbore.
Danas ti sretnici imaju umjesto povećanja stalno smanjanje plaće.Više nemaju ni 3500,nego 3000,a ima ih i sa manje.Je, treba tebi i seki za frizuru,šta je,je.


registracija
11/1/10

fluid, 26.03.12. 16:01

Dobro je rekao Kerum ; "Sa ministrima ću poboljšati nezaposlenost" ! Koliko ja razmijem dalmatinski to znači da će nezaposlenih biti još više.


registracija
30/9/09

davor12345, 26.03.12. 18:42

MA ništa vi ne razumite! Kerum će POBOLJŠATI NE ZAPOSLENOST, nego će poboljšat sve što god more poboljšat. As ti Gospe kako ste nepismeni!


registracija
30/9/09

davor12345, 26.03.12. 18:43

Ako triba more će cimentat samo da nam bude boje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika