29.03.2012. / 19:03

Autor: Hina

Toulouse ne želi pokopati Meraha

Gradsko poglavarstvo Toulousea u četvrtak je objavilo da se pogreb sedmerostrukog ubojice Mohameda Meraha, koji se trebao održati poslije podne, odgađa za 24 sata, ustvrdivši da bi bilo "neprilično" da takav zločinac počiva u gradu u kojem je počinio većinu ubojstava.

Mohamed MerahMohamed MerahGradsko poglavarstvo Toulousea u četvrtak je objavilo da se pogreb sedmerostrukog ubojice Mohameda Meraha, koji se trebao održati poslije podne, odgađa za 24 sata, ustvrdivši da bi bilo "neprilično" da takav zločinac počiva u gradu u kojem je počinio većinu ubojstava.

"Nakon što je Alžir u posljednji trenutak odbio prihvatiti tijelo Mohameda Meraha, (gradonačelnik) Pierre Cohen ocijenio je da nije dobar trenutak da ga se pokopa na području grada Toulousea. Zato je od područnog prefekta zatražio 24-satnu odgodu pogreba i upoznao državne vlasti s novonastalom situacijom", stoji u priopćenju poglavarstva.

Merah je trebao biti pokopan kod sela Bezaza u alžirskom okrugu Esuagijui, u kojem je rođen njegov otac, ali su to alžirske vlasti odbile.

"Alžir nema ništa s ovim slučajem i ne razumijemo zašto nas neki krugovi u Francuskoj pokušavaju uvući u to", rekao je Reutersu neimenovani izvor u alžirskoj vladi.

Zato je donesena odluka da se Merah, čije je truplo i dalje u bolničkoj mrtvačnici u Toulouseu, pokopa u Francuskoj.

"Obitelj me je zadužila da organiziram pogreb u roku od 24 sata u Francuskoj", izjavio je predstavnik Velike džamije u Parizu Abdalah Zekri, dodavši da bi Merah trebao biti pokopan u Toulouseu, na muslimanskom dijelu groblja Cornebarrieu.

No mogućnost da Merah bude pokopan u Toulouseu, u kojem je živio većinu života, ali i počinio brutalna ubojstva, kod mnogih izaziva strah od toga da njegov grob postane objekt iskazivanja krajnje mržnje ili, s druge strane, potpore,

Francuz alžirskog podrijetla, Merah je ubio trojicu vojnika, podrijetlom iz zemalja Magreba, te troje učenika i jednog učitelja židovske škole Ozar Hatorah, a ubijen je 22. ožujka u okršaju s pripadnicima francuskih snaga sigurnosti, nakon 30-satne opsade stana u kojem se skrivao.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika