04.04.2012. / 14:45

Autor: Hina

Predsjedništvo jednoglasno protiv

Jadranka Kosor 'izvisila'

Nakon višesatnog sastanka vrha HDZ-a, predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je donijelo odluku da se izborni proces, koji će biti završen 20. svibnja 2012., provede po postojećim pravilima

Andrija Hebrang. Photo: Goran Stanzl/PIXSELLAndrija Hebrang. Photo: Goran Stanzl/PIXSELL

Predsjedništvo HDZ-a jednoglasno se suprotstavilo prijedlozima Jadranke Kosor, koja je tražila odgađanje izbora za lidera najjače oporbene stranke, kao i izmjenu Statuta kojim bi se omogućio izbor predsjednika HDZ-a po načelu "jedan član - jedan glas"

Kako stoji u priopćenju te stranke, nakon višesatnog sastanka vrha HDZ-a, predsjedništvo HDZ-a jednoglasno je donijelo odluku da se izborni proces, koji će biti završen 20. svibnja 2012., provede po postojećim pravilima.

Predsjedništvo je, naime, donijelo zaključak o prihvaćanju inicijative za izmjenu Statuta HDZ-a po kojoj će se čelna osoba stranke birati prema načelu jedan član jedan glas, ali tek u sljedećem izbornom ciklusu.

Predsjedništvo je imenovalo Povjerenstvo u sastavu: Emil Tomljanović,Vladimir Šeks, Branko Bačić, Damir Sesvečan, Davorin Mlakar,Dražen Bošnjaković, Branko Vukelić, Ana Lovrin i Ivan Jarnjak koje će inicijativu za izbor čelne osobe HDZ-a prema načelu 1 član 1 glas, kao i sve ostale prijedloge razmotriti te ih uputiti na prihvaćanje u redovitoj proceduri.

Predsjedništvo HDZ-a donijelo je i Odluku o pokretanju postupka za smjenu ministra znanosti,obrazovanja i sporta Željka Jovanovića.

Prijedlog koji bi destabilizirao stranku

Zamjenik predsjednice HDZ-a i kandidat za predsjednika stranke Darko Milinović novinarima je prije početka sjednice potvrdio da je na dnevnom redu taj prijedlog Jadranke Kosor, istaknuvši kako nije dobro u pola izbornog procesa mijenjati izborna pravila. "Prijedlog biranja predsjednika stranke po principu jedan član jedan glas apsolutno treba pozdraviti, ali kada se za to stvore uvjeti", smatra Milinović, dodavši, kako će tada HDZ-a ponovno postati simbolom demokratskih procesa.

Član Predsjedništva Andrija Hebrang novinarima je izjavio da bi taj prijedlog predsjednice stranke destabilizirao stranku te najavio da će na sjednici predsjednici Kosor predložiti da povuče svoj prijedlog pod uvjetom da svi kandidati za predsjednika stranke u svoj program unesu obećanje da će za šest mjeseci ponoviti izbore neposrednim izborom predsjednika stranke. "Na taj način bi ideja ostala, nitko ne bi poentirao, a stranka bi se stabilizirala", smatra Hebrang.

Da se ne bi trebala mijenjati izborna pravila nakon raspisivanja izbora novinarima su izjavili i Davor Stier, te Gordan Jandroković.

Ne nagodbi - zatvor!

Prije početka sjednice ispred središnjice HDZ-a nekoliko prosvjednika, koji su se predstavili kao grupa građana, razvila je transparent "Ne nagodbi - zatvor!"

Kako su novinarima izjavili protive se mogućoj nagodbi HDZ-a s glavnim državnim odvjetnikom Mladenom Bajićem. "Oni misle da se trebaju nagoditi s Bajićem pa iz te kaljuže izaći čistih ruku. Svi u zatvor!", rekli su novinarima.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 04.04.12. 11:35

Zaista treba imati pokvarenu čak i koštanu srž,a da bi se imalo snage i hrabrosti prošetati pored ovakvih transparenata.Mene je sram to na slici gledati a ova politička HDZ-ova bagra ni da trepne na sve svoje grijehe!?To je za nepovjerovati da među nama živi takav šljam od osoba.No,kada se malo bolje zamislim,pa nisu oni iznikli na Marsu,ili u nekoj drugoj državi-narodu.Oni su "naše gore list" ! I ispadne frapantna i gola činjenica da je taj smrad od ljudi nastao baš iz ovoga naroda,iz ovoga podneblja i iz ove kuzlture.Teško je priznati istinu ali ona se sama nameće kao logičan odgovor.


registracija
24/7/11

mrvek, 04.04.12. 11:44

Fluid
trepnut će kad čuju presudu, i to će dobro trepnuti. Možda im od muke izleti koji flajček ili govance u gaće.


registracija
30/12/10

putusvemir, 04.04.12. 12:57

Oni još ponosno hodaju uzdignute glave. Nadam se drastičnoj kazni tj. Kradeze ukinuti a njihove čelnike u zatvor na kruh i vodu.


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.04.12. 13:12

Kakvo selektivno moraliziranje?!

Jedan Čačić, o čijim lopovlucima izlaze čak i knjige, mazne na aneksima ugovora svojih Coning poduzeća sa državom, s kojima sam potpisuje te iste anekse, preko 100 milijuna kuna, ali nikako da se nađe neka "građanska akcija" koja će razapeti sličan transparent ispred HNS-a ili danas slobodno i ispred vlade.

Linić, iz državnog proračuna pomaže svog frenda Vrhovnika, inače privatnog poduzetnika, dok on preima mjesečnu plaću od 156 000, sa stotinama milijuna i nikome ništa! Nema "građanskih akcija" s transparentima?!

E, sad, netko će moj komentar u dobrom lucidnom stilu protumačiti kao pro-HDZ-ovski, a on samo ukazuje na dvostruke kriterije i na pristranost svih takozvanih akcija, DORH-a pa i medija. To ima za cilj prikazati političku scenu u Hrvatskoj, kako su samo u HDZ-u lopovi, dok su stranke poput SDP-a i HNS-a, poštene!

Poruka je jasna! Jednima se dopušta a drugima se ne dopušta lopovluk! Prosječni Hrvat MORA osuđivati i neprihvaćati takve dvostruke kriterije i manipulacije!


registracija
24/3/10

bagsy, 04.04.12. 13:49

@ zvonko
Trebao bi znati da je čačić zadnjih 8 godina hadezeovog mandata uredno obavljao radove na izgradnji autocesta u hr pod raznim nazivima firmi.
Dakle ,što to govori o čačiću,kalmeti,hadezeovoj vlasti,korupciji?
Razmisli !!


registracija
4/4/12

esekerri, 04.04.12. 13:54

sramota je da netko mazne milone i onda se ima mogućnost nogoditi sa državom.Sve dok za krađe ne budu išli na dugogodišnje robije uz konfiskaciju cjelokupne imovine ovakve će se stvari ponavljati u nedogled. Kazna od 6 mjeseci društveno korisnog rada koja je izrečena nedavno za takvu krađu je ponižavajuća za sve one koji s mukom zarađuju za kruh svakdašnji.


registracija
31/1/10

STTony, 04.04.12. 14:12

Zvonko, ovo dovoljno govori o tebi: "Jednima se dopušta a drugima se ne dopušta lopovluk! "

Jadni kradezeovci, svima je dopušteno krasti osim njima šmrc šmrc, organizirajmo akciju da i oni kradu.

Zna se tko je napravio milenijsku pljačku stoljeća i tko je u krvavom ratu rasprodao državu za par kuna, a to nije HNS ni SDP.

Nisu svi isti (iako jasno ne tvrdim da su ovi drugi sveci) i zna se koja stranka je zločinačka organizacija.


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.04.12. 14:15

bagsy,
pa sa o tome cijelo vrijeme i govorim. Svi su lopovi, ali neke lopove nam se servira pod spasitelje a neke se šalje u Remetinec. Ja samo želim jednak tretman za sve lopove. S tim se valjda svi slažemo!


registracija
26/2/12

Hercegovac, 04.04.12. 15:18

2012 a kpj&udba I dalje u hrvatskoj sastance !
...I to slobodni nakon nevidjene pljacke SVOG naroda I SVOJE drzave .
Ta bagra je gora od cetnika !


registracija
26/1/08

Rampa, 04.04.12. 17:56

@Zvonko

Svaki HDZ-ovac insistira na tezi da su svi lopovi, onda je i njima lakše!

Ali nisu i ne mogu biti!

Jer nije isto maznuti nekoliko desetaka mil kn i nekoliko milijardi kn koliko je udružena zločinačka organizacija HDZ maznula!!

Bar ono što se može dokazati, ali maznuli su oni još toliko milijardi, ali u Eurima!

Rasprodali su sve što se moglo prodati!

Ono što najviše zamjeram HDZ IZDAJNICIMA, sve su naše generale izručili Hagu, do i jednoga zatraženoga!

I više bi, ali su neki umrli u mešuvremenu!

Račan nije NITI JEDNOG izručio iako su ga pritiskali krvnički i iz EU i iz SAD da izruči Bobetka, ali NIJE!!

Zato su naši HDZ "domoljubi" došlepani iz Kanade, Hercegovine, Njemačke i tko zna odakle sve ne, uredno izručili sve naše generale koji su im zatraženi!!


I ja želim jednak tretman za sve počinitelje kaznenih djela, zato mi ni dan danas nije jasno kako je 2/3 visokih dužnosnika HDZ-a još na slobodi?!!


registracija
15/11/06

rimaz, 04.04.12. 18:39

Zvonko, koji članak ti komentiraš ?


registracija
28/4/10

Zvonko, 04.04.12. 21:11

Rampa,
tvojom logikom se one koji su krali milijarde trpa u Remetinec a ove što su krali milijune na Pantovčak i Banske dvore!

Kako možeš očekivati bolju sutrašnjicu za svoju djecu s takvim pristupom?

Molim te nemoj spominjati Račana, jer je, zbog Račana, Stipetić vani a Gotovina u prdekani. Oni su dogovarali listu s Carlom a Sanader ih je izručio! No, sjeti se famoznog sastanka VNS-a, s kojeg je Šeks trijumfirao svojom "locirati-identificirati-uhititi-transferirati", koja je održana s dnevnim redom na prijedlog Mesića i Sanadera, i upravo su ova dvojica glavni generalovi egzekutori. Zašto štitiš Mesića? Bobetka nije izručio iz straha a ne ljubavi prema hrvatskim generalima. Ipak su oni srušile njegove snove o nekoj reformiranoj Jugoslaviji.
I navedi mi te "došlepane domoljube"...


registracija
24/7/11

mrvek, 05.04.12. 12:14

Po Zvonku KRADEZE smije krasti jer su "domoljubi".


registracija
16/6/10

nosonja, 05.04.12. 13:07

,,,,to je takozvani ZVONODRP !!!


registracija
26/1/08

Rampa, 06.04.12. 15:01

@Zvonko

Ti si stvarno čovječe teški izdanak HDZ-a!

Račan kriv za Gotovinu i Stipetića????!

U vezi te notorne gluposti i izmišljotone nemam daljnih komentara!! Uzalud je!

Nemam što štititi Mesića, mogu samo reći da mu svaka čast za sve što je učinio za HR!

Zato je i dobio 2 mandata u HR, doduše nije u inozemstvu, ali koga još briga u HR za glasove iz dijaspore?!

Došlepani?

Šušak, Milas, jedan iz Kanade/Hercegovine, drugi iz Austrije/Hercegovine........, te dvije karikature koje su unazadile HR, žrtvovali Vukovar i Bos. Posavinu, vodili tajne dogovore sa Srbima, uništavali medije, korupcija, oružje koje je stizalo za obranu HR završavalo je.........nagradno pitanje, pogodi gdje je završavalo??

Ima i konkretnih detalja, ali takve ipak neću navesti ovdje, a ako su to malo njih dvojica, ima takvih još, na tvoj zahtjev napišem ti ih još!!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika