10.04.2012. / 14:43

Autor: NCL Promo

KONCERT URBANIH ČELISTA

2Cellos i Zagrebačka filharmonija održat će koncert u Areni Zagreb

Zvijezde koncerta, dvojica mladih virtuoza Luka Šulić i Stjepan Hauser, predstavnik organizatora koncerta Miroslav Vidović te predstavnica partnera koncerta, članica Uprave Zagrebačke banke Daniela Roguljić Novak, otkrili su danas detalje dugoočekivanog koncerta 2CELLOS u Areni Zagreb

Stjepan Hauser i Luka Šulić mogu se pohvaliti vrlo popularnim  albumom prvijencem, kao i turnejom sa Sir Eltonom JohnomStjepan Hauser i Luka Šulić mogu se pohvaliti vrlo popularnim albumom prvijencem, kao i turnejom sa Sir Eltonom Johnom2CELLOS i Zagrebačka filharmonija - kao savršen spoj klasičnog i suvremenog ovim će koncertom, koji će se održati 12. lipnja u Areni Zagreb, zajedno promovirati Grad Zagreb i Hrvatsku kao što su to činili i do sada svojim glazbenim i umjetničkim djelovanjem.

U prvom dijelu koncerta 2CELLOS će uz podršku Zagrebačke filharmonije odsvirati izbor iz bogatog klasičnog repertoara koji je sve do 2011. godine, obilježio njihovo obrazovanje i formirao ih u vrhunske čeliste.

Slavna obrada pjesme Michaela Jacksona “Smooth Criminal” proslavila ih je u svijetu te je snimljen album “2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser” (Sony Masterworks/Menart). Skladbe s uspješnog prvog albuma 2CELLOS će izvesti u drugom dijelu sjedećeg koncerta.

Veliki interes za dolazak na koncert postoji i iz susjednih zemalja (Slovenije, Srbije, Bosne i Hercegovine, Mađarske i Austrije) jer je riječ o rijetkoj prilici kada se u regiji može čuti i vidjeti ovaj uspješan duo zbog velike zauzetosti turnejom sa Sir Eltonom Johnom.

Koncert u zagrebačkoj ljepotici bit će uistinu jedinstven događaj i za one koji su već uživali u svirci dvojice virtuoza jer im ovog puta, kao što smo već rekli, podršku daje Zagrebačka filharmonija - orkestar 140-godišnje tradicije vrhunskog glazbovanja u Zagrebu i Hrvatskoj.

Zagrebačka banka je glavni sponzor Zagrebačke filharmonije pa je i partnerstvo na ovom koncertu u Areni Zagreb logičan nastavak podrške Zagrebačke banke vrhunskim izvedbama tom orkestru, ali i 2CELLOS.

S 2CELLOS Zagrebačka je banka počela suradnju u jesen 2011. kada su Luka i Stjepan bili glavni glumci televizijske kampanje za proizvod DUO PROTEKT štednja, što je prvi model štednje u Hrvatskoj koji uz klasično oročenje uključuje i policu osiguranja od nezgode Allianza.

Hrvatska glazbena industrija također je prepoznala talent dvojice čelista nominiravši ih za ovogodišnju nagradu Porin i to u dvije kategorije: pjesma „Smooth Criminal“ u kategoriji za najbolju inozemnu pjesmu, te album „2CELLOS Luka Sulic & Stjepan Hauser“ u kategoriji najbolji inozemni album izvan klasične i jazz glazbe. Dodjela nagrada održat će se 5. svibnja u Rijeci.

Luka i Stjepan nastavljaju također svoju uspješnu karijeru i turneju sa Sir Eltonom Johnom te rade na novom albumu čiji je izlazak planiran do kraja ove godine.

Cijene ulaznica za koncert u Zagrebačkoj Areni su od 100 do 300 kuna.
Svi oni koji do kraja travnja kupe online ulaznicu i plate bilo kojom Mastercard ili Maestro karticom dobit će 10 posto popusta na ulaznicu.

Ulaznice su u prodaji na www.ulaznice.hr te na svim ovlaštenim prodajnim mjestima.

Vezane vijesti

2cellos oduševili na domaćem terenu

2cellos oduševili na domaćem terenu

Karizmatični virtuozi napokon su nakon mnogobrojnih svjetskih samostalnih turneja i turneja sa Sir Eltonom Johnom, došli napokon i na jednu od… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika