13.04.2012. / 15:06

Autor: Nacional.hr

Napeto, unatoč zabrani

„Zato pozivamo sve građane, studente i studentice, zaposlene i nezaposlene, mlade i umirovljenike, naše članove i simpatizere da se okupe danas u 17.30 na Trgu bana Josipa Jelačića kod Manduševca na protuprosvjedu 'Ujedinjeni protiv fašizma' i kažemo ne fašizmu u našem gradu", napisali su

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaAktivisti Građanske akcije su na svojoj internetskoj Facebook stranici izvjestili javnost kako će se 'fašisti' ipak okupiti danas u 18 sati na Trgu bana Josipa Jelačića, ali u organizaciji 'Hrvatskog uljudbenog pokreta'.

„U organizaciji tzv. 'Hrvatskog uljudbenog pokreta' koji je fašistički prirepak HČSP-a, danas će se pokušati izigrati zabrana fašističkog okupljanja i pokušati marširati centrom grada u ime propale fašističke ideologije", piše u priopćenju.

Pozivaju se građani da iskažu svoje protivljenje takvom okupljanju. „Zato pozivamo sve građane, studente i studentice, zaposlene i nezaposlene, mlade i umirovljenike, naše članove i simpatizere da se okupe danas u 17.30 na Trgu bana Josipa Jelačića kod Manduševca na protuprosvjedu 'Ujedinjeni protiv fašizma' i kažemo ne fašizmu u našem gradu", napisali su.

Predsjednik HČSP-a Josip Miljak kazao je pak da oni nemaju veze s Hrvatskim uljudbenim pokretom i da taj skup ne misle iskoristiti. Rekao je i da su jučer i danas u Zagreb pristizali njihovi gosti, članovi ultradesnih europskih stranaka i pokreta. Kaže da su im prostorije u stranci premale da tamo održe sastanak te da će se snaći. Sa svojim će gostima prošetati Zagrebom danas i sutra, ako Vlada, kaže Miljak, ne zabrani i šetanje.

Ministar pravosuđa Orsat Miljenić izjavio je danas da se, radi održanja pravnog poretka RH, na njezinom teritoriju neće održavati skupovi za koje postoji načelna zabrana, poput za danas najavljenog okupljanja desničara.

"Pravni poredak u Hrvatskoj će se održati onakav kakav jest, ono što je zabranjeno neće se održati", izjavio je ministar odgovarajući danas u Ministarstvu pravosuđa na novinarsko pitanje hoće li najavljenog okupljanja desničara, unatoč zabrani, ipak biti.

Može se, rekao je, održati skup za koji postoji dozvola, te podsjetio da je najavljeni skup "načelno zabranjen".

Vezane vijesti

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Video: Nasrnuo na aktivista pred Lisinskim

Aktivisti Građanske akcije prosvjedovali su pred Koncertnom dvoranom Lisinski u kojoj su se održavali izbori za predsjednika HDZ-a, u rukama su… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 13.04.12. 15:40

Policija je odlično odradila posao, a sada netko podgrijava atmosferu, reklamira se i pravi posao.
U to uključujem i medije i ove ove "anti" grupe.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 16:01

Stara udbaška ili komunistička doktrina.

Izmišljanje neprijatelja za održavanje ladnog pogona vječite pripravnosti. Ili po onoj, neprijatelj nikada ne spava.

E kad se onda obračunaju sa svibanjskim neprijateljima, pokupi se sva braća, po ocu i materi, metku i nožu, i pravac Kumrovec, pravac Srb. Udri po užičkom, slavnoj borbi, jagnjetini i prasićima. Plavo-belo-crveni sa petokrakom. Troroga i kokarda. Uphh, što je život bio lep. Samo da se ti povampireni Hrvati nisu sjetili države 1990-te. Oni i njihova šahovnica, kuna i domovnica. Baš kad nam je bilo najbolje. Banke otpisivale kredite, štampao se dinar na Topčideru, Yugo osvojio Ameriku, Miloš Milošević Kosovu i Vojvodinu.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 13.04.12. 16:39

Isfrustirani hadezejci u jeku zaborava uporno se vracaju na omunizam, kumrovec itd..ali cinjenica je da hrvatski narod ne priznaje fasizam i slicne ovakve fasisticke derneke.Drago mi je da normalan svjet prepoznaje fasisticko zlo i opasnost.


registracija
20/12/11

YugoHrvat, 13.04.12. 16:40

Nema vise tudmana, nema fasiszma , nema hrvatske sramote.Hdz se urusava u svome zlu , jer na zlu i nastade.Sta s vragom dodje i s vragom ode..


registracija
27/11/11

Culex, 13.04.12. 16:46

S ovakvim stvarima je bolje,ako se nema vremena i prostora,uopće ne šurovati.No,ipak,zar nam ovim ,šeprtljavim inicijativama,netko ne usmjerava pozornost na glavnog i jedinog koordinatora sveg aktuelnog ZLA a to je globalni kapital! A mediji su od sotone sluge i idealni su medij za podgijavanje zla.Jako se bojim da će nas puno biti,kad tad,uskoro ili ne koji nećemo ništa znati..ništa vidjeti.


registracija
28/4/10

Zvonko, 13.04.12. 18:16

Osobno me veseli dan kada će unuci, i partizana i ustaša, zagrljeni i prihvaćajući pogreške svojih predaka, bez emocija i negativne energije voljeti svoju Hrvatsku i težiti u svakom pogledu učiniti je ljepšim mjestom za život sviju.

No, za to je potrebno vrijeme, mudrost i razboritost, koje trenutno ne vidim. Ponavljam, ne ide mi u glavu da partizani i danas, 2012. godine, toliko pate od ustašofobije, pogrdno je nazivajući fašizmom ili nacizmom. Pa nitko se danas ne zalaže za fašističke vrednote.

Kad će pobogu zaživjeti nasušno potrebna pomirba? Ako nam je ikad trebala, osim u Domovinskom ratu, onda nam treba sada, kada smo u ratu s puno sofisticiranijim, skrivenim i gotovo nevidljivim neprijateljem, onim koji nam jede lisnicu, nagriza volju za životom, ubija smisao svakodnevice, postavlja egzistencijalna pitanja i uništava budućnost!

Vodimo ljubav a ne rat! Recimo "ne" svima koji nas dijele! Budimo dostojanstveniji od svih raspiritelja mržnje!


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika