13.04.2012. / 13:05

Autor: Nacional.hr

'Ina kolateralna žrtva HDZ-a'

Kao potencijalnu kolateralnu žrtvu korupcije Oilprice.com spominje Inu. Ističe se kako je ta kompanija skrenula pozornost HDZ-ovih dužnosnika koji su tražili sredstva za fondove

Sjedište INE (Pixsell)Sjedište INE (Pixsell)Energetske tvrtke često su okarektizirane kao saveznice zla i tame te kao protivnice prijatelja prirode. No, ponekad i borci za zaštitu okoliša, osobito oni na vlasti, povezani s energetskim pitanjima, mogu postati lak plijen za primanje mita, piše Oilprice.com.

Po hrvatskim sudovima proteže se priča u koju su uključeni najviši državni dužnosnici koji su se bavili pronevjerom financijskih sredstava i korupcijom. Priča počinje u studenom 2010. godine, kad je šef Hrvatske policije Oliver Grbić izvijestio javnost kako su obavljena uhićenja i kako je počela istraga nad četvero osoba pod sumnjom za malverzacije, zloupotrebu moći i pronevjeru 4,56 milijuna dolara iz državne tvrtke Hrvatske autoceste, navodi Oilprice.com.

Autor teksta nabraja bivšeg ministra unutarnjih poslova Ivicu Kirina, bivšeg dužnosnika HAC-a Maria Crnjaka, Juricu Prskala, Josipa Sapunara, Zlatka Korpara, bivšeg direktora Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost Vinka Mladinea i bivšeg direktora Hrvatskih šuma Darka Beuka, koji su službeno optuženi u slučaju Fimi media. Navode se i ostali optuženi; Nevenka Jurak te bivši premijer Ivo Sanader za pronevjeru 8,1 milijuna dolara preko crnih 'fondova' HDZ-a. Naglašava se kako se istraga proširila na ukupno 22 državne tvrtke i ministarstva.

Kao potencijalnu kolateralnu žrtvu korupcije Oilprice.com spominje Inu. Ističe se kako je ta kompanija skrenula pozornost HDZ-ovih dužnosnika koji su tražili sredstva za fondove.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika