14.04.2012. / 14:10

Autor: Hina

Sudionik desničarskog okupljanja prijavljen zbog uzdignute desnice

Jedan sudionik desničarskog okupljanja koje se jučer popodne, istodobno s antifašističkim prosvjedom, održalo u središtu Zagreba, prijavljen je zbog fašističkog pozdrava podizanjem desne ruke, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Foto: IlustracijaFoto: IlustracijaJedan sudionik desničarskog okupljanja koje se jučer popodne, istodobno s antifašističkim prosvjedom, održalo u središtu Zagreba, prijavljen je zbog fašističkog pozdrava podizanjem desne ruke, doznaje se danas u zagrebačkoj policiji.

Tijekom oba prosvjeda uhićeno je ukupno pet osoba, no u zagrebačkoj policiji kažu kako nemaju podatke koji je uhićenik pripadao kojoj prosvjedničkoj skupini.

Uz muškarca uhićenog zbog fašističkog pozdrava, dvije su osobe privedene jer nisu imale osobnu iskaznicu, a još su dvije dovedene u policijsku postaju i odmah puštene jer je utvrđeno da nisu počinile nikakav prekršaj, kazala je policijska glasnogovornica Mirela Ban.

Na središnjem zagrebačkom Trgu bana Jelačića u petak je prosvjedovalo nekoliko stotina pripadnika inicijative Ujedinjeni protiv fašizma, nezadovoljni okupljanjem ekstremno desne udruge Hrvatski uljudbeni pokret, na čije se okupljanje pak odazvalo 20-ak ljudi.

Antifašistički prosvjed na Trgu bana Jelačića održan je i danas, a u policiji kažu kako do podneva nije bilo potrebe za intervencijom.

Građanska inicijativa Ujedinjeni protiv fašizma pozvala je na okupljanje u znak prosvjeda protiv najavljenog mimohoda u organizaciji Hrvatske čiste stranke prava (HČSP), kojeg je Vlada RH u međuvremenu zabranila.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
1/3/11

Laudate, 14.04.12. 16:18

Novinari pišu po nekoliko članaka dnevno o uzdignutoj desnici jednog desničara a niti jedan o važnim temama za budućnost Hrvatske.

Balkan novinarstvo. Kako nas informiraju još će netko pomisliti da 2 svjetski rat nije ni završio


registracija
1/3/11

Laudate, 14.04.12. 16:36

Na tramvajskoj stanici ljudi navijaju malo za one s desne malo s lijeve strane; tek toliko da bu dinamično.
A policajci, nova turistička atrakcija; slikaju se kak manekeni.

Kad se smrači doći će komunalci i sve ih potjerati da mogu pomesti trg.
A možda ih zamole da se premjeste na drugu stranu dok počiste a poslije mogu nastaviti igrokaz za ljude na tramvajskoj stanici.


registracija
1/3/11

Laudate, 14.04.12. 16:40

Predlažem i jednima i drugima da prestanu s amaterskom glumom, jednostavno nije to za njih.

Netko im je napisao tekst koji su loše naučili, dikcija im je loša, a sve je nekako "bi al' neda mi se". Rekli ste što ste imali, a sad kući i ostavite se posla koji nije za vas.

Uostalom mi poliicajci moraju kući svojim obiteljima. Subota je.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika