19.04.2012. / 09:15

Autor: Hina

Otkazi u tajnoj službi zbog prostitutki

Od 11 suspendiranih jednom agentu je odobren odlazak u mirovinu, jednom traje otkazni rok, a jedan je dao ostavku, preciziraju Tajne službe u priopćenju

Barack Obama (arhiva)Barack Obama (arhiva)Dvojica agenata američke Tajne službe, protiv kojih se vodi istraga nakon skandala s prostitutkama u Kolumbiji uoči dolaska predsjednika Baracka Obame na summit u tu zemlju, napustila su službu dok trećem traje otkazni rok, doznaje se od službenog izvora.

Američka Tajna služba je u subotu suspendirala s dužnosti 11 svojih agenata osumnjičenih da su doveli prostitutke u hotelske sobe, a skandal je proširen i na deset vojnika iz osiguranja.

Od 11 suspendiranih jednom agentu je odobren odlazak u mirovinu, jednom traje otkazni rok, a jedan je dao ostavku, preciziraju Tajne službe u priopćenju.

Suspenzija osam agenata je na snazi dok traje interna istraga.

Incident s prostitutkama dogodio se u srijedu, prije Obamina dolaska u Cartagenu. Agenti koji su išli kao prethodnica osiguranju doveli su skupinu prostitutki u hotel u kojem su odsjeli, a u kojem je trebao boraviti i Obama.

Tajna služba provodi "potpunu, temeljitu i pravednu istragu, koristeći sve tehnike ispitivanja dostupne agenciji", poput ispitivanja poligrafom, intervjua sa zaposlenima i svjedocima, prema priopćenju Tajne službe.

Vezane vijesti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

SAD čestitao Hrvatskoj Dan državnosti

Sjedinjene Države uputile su Hrvatskoj čestitku u povodu Dana državnosti 25. lipnja. "U ime predsjednika Baracka Obame i naroda Sjedinjenih Država,… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika