Objavljeno u Nacionalu br. 858, 2012-04-24

Autor: Marko Biočina

Dvostruki kriteriji zelene ministrice Mirele Holy

Mirela HolyMirela HolyKOJI BI trebali biti prioriteti ministrice zaštite okoliša? Je li to imenovanje ljudi na sinekure u svom resoru ili rješavanje konkretnih problema? Ako se pita Mirelu Holy, imenovanja su bitna, pa je tako inzistirala na prošlotjednom ustoličenju Vedrane Kalambure na čelnu poziciju Fonda za zaštitu okoliša i energetsku učinkovitost. Protiv Kalambure je podignuta optužnica zbog navodnih malverzacija u Fondu, ali ministrica nije prihvatila preporuke svojih podređenih u Ministarstvu da se s imenovanjem pričeka nekoliko tjedana da optužnica bude odbačena ili potvrđena. Čemu žurba, nameće se pitanje, pogotovo s obzirom na to da ministrica već tjednima izbjegava susret s predstavnicima T7 VIS Grupe Davora Patafte, čije postrojenje za mehaničko-biološku obradu otpada zbog spora s Gradom Varaždinom mjesecima stoji besposleno.

Više od 100 tisuća tona otpada stoji na ulazu u Varaždin, ali taj problem, čini se, ministricu previše ne zabrinjava. Ne želi biti u kontaktu s ljudima protiv koji se vodi istraga ili su optuženi - glasi neslužbeno objašnjenje. Možda da Patafta zatraži posao u Ministarstvu ili Fondu? Ministrica bi ga tada ipak mogla primiti.

Vezane vijesti

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

'Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti'

"Reciklirat ćemo te, baciti u peć i spaliti! Da, doslovce takvu poruku dobila sam u pismu čim sam najavila da krećem u radikalne promjene… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika