29.04.2012. / 17:51

Autor: Hina

El Pais: EU priprema "Marshallov plan" od 200 milijardi eura

Europska komisija priprema plan ulaganja kojim bi se upotrijebilo 200 milijardi eura javnih i privatnih ulaganja kako bi se aktivirao gospodarski rast u Europi, piše španjolski list El Pais koji se poziva na "europske izvore".

Jose Manuel BarrosoJose Manuel BarrosoEuropska komisija priprema plan ulaganja kojim bi se upotrijebilo 200 milijardi eura javnih i privatnih ulaganja kako bi se aktivirao gospodarski rast u Europi, piše španjolski list El Pais koji se poziva na "europske izvore".

Plan je usmjeren na ulaganja vrijedna 200 milijardi eura u infrastrukturu, obnovljive energije i vrhunske tehnologije, piše dnevni list.

Europska unija se može odlučiti za dva puta financiranja. Jedan bi se oslanjao na Europsku investicijsku banku (EIB) i Mehanizam za europsku financijsku stabilnost (ESFS), nastavlja El Pais.

Po drugoj opciji bi zemlje članice ubrizgale 10 milijardi eura u kapital EIB. Taj bi plan trebao biti podastrijet tijekom susreta šefova država i vlada EU koji se treba održati prije summita 28. i 29. lipnja.

Vezane vijesti

'Povezivanje je ključ uspjeha'

'Povezivanje je ključ uspjeha'

Na danas održanom okruglom stolu „Leading Through Connections" u organizaciji Hrvatske gospodarske komore i tvrtke IBM Hrvatska, potaknuta je… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 29.04.12. 22:16

Čista glupost. Eto to je. A vrijeme će pokazati da je to istina. scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika