01.05.2012. / 10:24

Autor: Nacional.hr

Lesar

Umjesto rada, slavi se pohlepa kapitalista

"Vladi Zorana Milanovića šaljemu poruku: ne dirajte kolektivne ugovore, ne snizujte cijenu rada, financijski sektor učinite društveno odgovornim, a troškove tranzicije pravedno raspodjelite na državu i kapitaliste. Radnike ste već preopteretili", veli Lesar

Dragutin LesarDragutin LesarPovodom prvomajskog Praznika rada, predsjednik Hrvatskih laburista Dragutin Lesar javnosti se obratio putem priopćenja, kojeg donosimo u cijelosti:

U Hrvatskoj se rad više ne slavi!

Oni koji rade, rade i žive na određeno. Oni koji su nezaposleni, nezaposleni su na neodređeno.

Slavi se jedino brutalna pohlepa i kriminalna neodgovornost financijskog sektora.

Radnici, umirovljenici i nezaposleni najveće su žrtve tranzicije, plaćaju najveću cijenu.

Umjesto novih radnih mjesta vlast nudi besplatan rad za mlade i time smanjuje cijenu rada.

I otvara međugeneracijski rat s onima koji su navodno prestari za posao, a premladi za mirovinu. Takvih je previše.

Umjesto pomoći proizvodnom sektoru nude javno-privatno partnerstvo u kojem su troškovi društveni, a profit privatni.

Bez veće uloge države u investicijama i raspodjeli društvenog bogastva ne može biti ni društvene pravednosti. A bez društvene pravednosti nema ni pravde za radnike.

Prošla je vlast na izborima kažnjena, između ostalog i zbog toga jer je pokušavala promjeniti Zakon o radu i uništiti kolektivne ugovore.

Vladi Zorana Milanovića šaljemu poruku: ne dirajte kolektivne ugovore, ne snizujte cijenu rada, financijski sektor učinite društveno odgovornim, a troškove tranzicije pravedno raspodjelite na državu i kapitaliste. Radnike ste već preopteretili.

Svima koji žive od svoga rada čestitamo 1. svibanj - Međunarodni praznik rada.

Vezane vijesti

Pad podrške SDP-u

Pad podrške SDP-u

Redovito mjesečno istraživanje političkih preferencija u Hrvatskoj agencije Promocije plus pokazalo je kako je nastavljen pad podrške SDP-u, dok je s… Više

Komentari

registracija
26/12/06

capica, 01.05.12. 10:40

Nismo isti, mi smo populisti !


registracija
22/3/11

vferari, 01.05.12. 10:51

Gospodin Lesar bi morao znati i kao političar i kao bivši sindikalista da pohlepa kapitalista je najnormalnija stvar.Što više profita pod svaku cijenu uglavnom na grbači radnika to uspješniji kapitalista.Po Lesaru bi ispalo kao da je ova vlada izmislila kapitalizam i instalirala ga u hrvatsku.Kapitalizam je uveo hrvatski narod na referendumu s preko 80posto glasova,pa o čemu to Lesar priča.Uvjek je bilo i bit će da su u kapitalizmu radnici na jednoj strani a kapitalisti na drugoj.Kod nas je jedino čudno da sindikalisti uglavnom pdržavaju desne opcije koje upravo pogoduju krupnom kapitalu na štetu radništva.Na vlasti je ljeva opcija i kada bi sindikati znali to iskoristiti mogli bi puno lakše doći do dogovora vlada poslodavci-kapitalisti
No Lesara treba razumit on se bori za glasove pa prešućuje ono bitno,a to je da je ova vlada nasljedila kaos u državi koji nkako nemože počistiti u četiri mjeseca vladavine,no Lesar bi to sigurno mogao,jasno dok je u oporbi.


registracija
4/1/09

miroljubiv, 01.05.12. 11:15

Lesar sam u saboru sa svojih par zastupnika ne može ništa.Ukoliko još do sada nije shvatio da nema saveznika do njega kojima je doista stalo do dobrobiti naroda,šteta i ove halabuke koju odnosi vjetar.Naravno do Kulmerovih dvora gazde Tahija ove vijesti neće doći.


registracija
24/3/10

bagsy, 01.05.12. 11:33

Ako si 20 godina u politici i tvrdiš da si ti jedini dobar i ispravan put,trebaš iza sebe imati prepoznatljiva djela koja tu tvrdnju potkrepljuju,inače si samo još jedan demagog.


registracija
9/5/10

lolobrigita, 01.05.12. 12:53

Meni se srce para kada Zoki kaže kako donosi "teške odluke".Vjerojatno slabo spava radi toga,pardon,glede toga.Njemu teške,a onim sretnicima koji žive sa desetak posto njegove plaće su,što?
Teške odluke zapravo nikad nije ni mislio donijeti, one koje se tiču, primjerice,vatikanskih ugovora, poništavanja kriminalnih privatizacija, oduzimanja "privatiziranog"i slično.Teško je goniti nedodirljive,mogli bi se naljutiti,sada su moćni, utjecajni stupovi društva,lakše je ganjati sirotinju "teškim odlukama".
Teška je odluka bila ostaviti Mladena Bajića da uvredljivim neradom odradi mandat do kraja.Možda najteža.
Teška je odluka stajati uz Ivu Josipovića i pravitit se da ništa ne znaš i da ništa nisi čuo o njegovom biznisu.Smješkati se i čestitati roblju njihov praznik pritom.
Teška je odluka bila i ona da se godinama podržava Milana Bandića.
Teško je biti Zoran Milanović.


registracija
21/9/11

nikip, 01.05.12. 15:02

hahahaha uvjek samo parole ..sve politicki izabrane elite uzele sta su htjele ..sada ovi MILANCE niti smrdi niti mirisi ..sa ona dva pobocnika linic FIFI I CACIC..smrdljivi buldog ....zavrsavaju zadnji cin i cavao u lijes zvan Hrvatska ....samo me cudi gdje su sad svi domoljubi kad sve ide u 3PM...muk ,muk ....DA LI SE PRIPREMA OLUJA .....HRVATI gdje ste .od placa se ne zivi ...ide saka od stol i DOSTA .....JESTE LI SPREMNI


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika