03.05.2012. / 15:39

Autor: Hina , Nacional.hr

Ostojić: Policija samo 'asistira' provođenju sudske odluke

Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ustvrdio je danas, komentirajući policijsku intervenciju u Pučišćima na Braču, da policija samo provodi sudsku odluku, a on kao ministar niti zapovijeda, niti rukovodi tom „policijskom asistencijom“.

Ranko Ostojić (Foto: Goran Jakus/PIXSELL)Ranko Ostojić (Foto: Goran Jakus/PIXSELL)Ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić ustvrdio je danas, komentirajući policijsku intervenciju u Pučišćima na Braču, da policija samo provodi sudsku odluku, a on kao ministar niti zapovijeda, niti rukovodi tom „policijskom asistencijom“.

Temelj je sudska odluka, policija samo osigurava da stečajni upravitelj može obaviti svoj posao, rekao je Ostojić kojeg su novinari nakon sjednice Vlade pitali za komentar „policijske asistencije“ na Braču.

Rano jutros pred upravnom zgradom Jadrankamena, ispred koje su se okupili radnici i mještani Pučišća, policija je intervenirala kako bi omogućila ulazak u zgradu stečajnog upravitelja Ive Bućana. Policija je također okružila kuću čelnika Nezavisnog sindikata Jadrankamena. Nešto poslije podneva policija je ispratila stečajnog upravitelja i povukla se iz mjesta.

Zbog svega što se danas događalo u Pučišćima predstavnici Sindikata zatražili su od ministra Ostojića da prisustvuje sutrašnjoj sjednici Gospodarsko-socijalnog vijeća.

"Provedena (re)akcija represivnoga državnog aparata prema radnicima i njihovim sindikalnim predstavnicima - dok su nadležne državne institucije, bez ikakve reakcije, svih ovih godina promatrale pljačku i prijevaru tih istih radnika - posve nam je neprihvatljiva. Stoga očekujemo da se odazovete pozivu i na GSV-u objasnite razloge poduzimanja ove akcije, te date odgovore na pitanja koje članovi ovoga tripartitnoga nacionalnog tijela zasigurno zaslužuju", stoji u pozivu kojeg su potpisali čelnici nacionalnih sindikalnih središnjica.

Vezane vijesti

'Pozivanje na otpor i samovlast'

'Pozivanje na otpor i samovlast'

Kod suca istrage Županijskog suda u Splitu u tijeku je ispitivaje četvorice radnika Jadrankamena, koji su privedeni jučer u Policijsku upravu u… Više

Komentari

registracija
11/1/10

fluid, 03.05.12. 17:00

Ostojiću što se praviš grbav ? Fizičko odvođenje nije asistiranje,kao prvo.Kao drugo,mijenjaš redosljed teme.Pitanje svih pitanja je;kako tako promptno i dosljedno (asistencija?) institucije reagiraju protiv opljačkanih radnika a da se uopće ne oglašavate prema vinovnicima svih ovih nemilih događaja?To je glavno pitanje Ostojiću.I,ako već želiš nešto reći u svezi događaja,očituj se u tom smislu.Šta je sa slobodnim kretanjima svih onih koji počiniše to što počiniše?Zašto im imovina nije odmah i sad blokirana? Zašto se ne postupa po kaznenim prijavama radnika protiv svojih sahranitelja?Ti nisu samo ubili firme i radnike,već državu u cjelini.Nemogu se institucije očitovati iz prostog razloga što ste svi participirali na ovaj ili onaj način u otimačini.I nema nikakvih naznaka da želite promijeniti postojeće nemoralne zakone,a da bi se takva pljačka zaustavila.U čemu je problem Ostojiću,ili bilo tko iz institucija?U saučesništvu.I to upravo svih institucija.Tako je to Ostojiću i ne zamućuj glupostima osnovni problem saučesništva.


registracija
11/11/11

weraw, 05.05.12. 20:36

Žalosno, samo nemojte Orešara da bi takli, nek čovjek slobodno šeta. Čudi me što mu nisu osigurali zaštitu, Danas svaki šljam ima osiguranje.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika