04.05.2012. / 07:32

Autor: Hina

Sarkozy će izvući pouku iz eventualnog poraza na izborima

Francuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je u četvrtak navečer na televizijskoj postaji Canal + da će izvući "pouku" iz eventualnog poraza na predsjedničkim izborima ako na njima u nedjelju pobijedi Francois Hollande, jer neće moći "nastaviti kao da se ništa nije dogodilo".

Nicolas SarkozyNicolas SarkozyFrancuski predsjednik Nicolas Sarkozy izjavio je u četvrtak navečer na televizijskoj postaji Canal + da će izvući "pouku" iz eventualnog poraza na predsjedničkim izborima ako na njima u nedjelju pobijedi Francois Hollande, jer neće moći "nastaviti kao da se ništa nije dogodilo".

Predsjednik na odlasku rekao je da želi "biti izabran za predsjednika republike u idućih pet godina". "No ako se to ne dogodi, izvući ću pouku iz toga", kazao je.

"To je normalno. Moraš ipak biti čudak pa da, ako ti Francuzi nešto poruče, nastaviš kao da se ništa nije dogodilo", dodao je.

Svaki put kad bi mu postavili to pitanje, Sarkozy je odgovarao da bi u slučaju poraza napustio politiku, izražavajući ipak nadu u pobjedu.

Francois Hollande koji je u prvom krugu izbio na prvo mjesto s 28,6 posto glasova ima dobre izglede da u nedjelju nadjača predsjednika na odlasku (27,2 posto) kojemu sve ankete predviđaju poraz.

Socijalist se učvrstio na mjestu favorita nakon jedinog sučeljavanja između dvaju krugova u srijedu navečer, u kojemu Sarkozy nije uspio svog protivnika izbaciti iz takta.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.05.12. 08:37

ide po planu ILUMINATA Sarkozy ce izgubit Izbore a u Srbiji ce i Boris Tadic izgubiti izbore......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika