04.05.2012. / 08:28

Autor: Nacional.hr

Sindikalna košarica

Nema Ostojića? E, pa nećemo ni mi doći

Sindikati su zatražili da im se obrati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i objasni zašto je policija tako reagirala. Ali ministar je danas na službenom putu pa je za izvještavanje sindikata zadužio svoje pomoćnike

Ranko OstojićRanko OstojićSjednica Gospodarsko-socijalnog vijeća koja se trebala održati danas, najvjerojatnije će biti otkazana i to jer se predstavnici sindikalnih središnjica na njoj neće pojaviti.

Naime, zbog svega što se jučer događalo oko Jadrankamena, sindikati su zatražili da im se obrati ministar unutarnjih poslova Ranko Ostojić i objasni zašto je policija tako reagirala. Ali ministar je danas na službenom putu pa je za izvještavanje sindikata zadužio svoje pomoćnike.

"Međutim, kako smo jučer informirani da će ministar danas biti na službenome putu te da će se članovima GSV-a obratiti niže rangirani državni dužnosnik Ministarstva unutarnjih poslova, članovi GSV-a sindikalnih središnjica neće se odazvati pozivu za današnju sjednicu. Očekujemo da se sjednica sazove u terminu koji će i ministru Ostojiću odgovarati. Uvjereni smo da dijelite naše mišljenje kako je nemoguće danas sjesti za isti stol, bez mogućnosti dobivanja odgovora od najodgovornije osobe, kao da se jučer u Hrvatskoj nije dogodilo ništa značajno!", zapisali su u pismu odaslanom predsjedniku i potpredsjedniku GSV-a.

Tako se u Banskim dvorima neće pojaviti Mladen Novosel, Krešimir Sever, Vilim Ribić i Damir Jakuš, barem dok se tamo ne pojavi i ministar Ostojić.

Vezane vijesti

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Stipić najavio mobiliziranje članstva "Preporoda"

Predsjednik sindikata zaposlenih u hrvatskom školstvu "Preporod", Željko Stipić, najavio je mobiliziranje članstva do jeseni zbog vladina prijedloga… Više

Komentari

registracija
23/12/11

jebokomunjare, 04.05.12. 08:39

Policija i Vojska je tu ne da stiti Gradjane vec --BOGATASE.......a masa to su Gradjani nek ih Placaju......


registracija
18/2/12

Mirni, 04.05.12. 09:47

Tito je 1948. nakon dvije godine slušanja SSSR-a shvatio da nas ta poslušnost vodi u propast, te otkazao poslušnost i spasio narod od gladi. Danas nakon 20 godina poslušnosti Bruxellesu, nitko ne shvaća da smo već u propasti i ne poduzima ništa za spašavanje od gladi-gdje nam je pamet?


registracija
17/6/05

torpedo, 04.05.12. 10:23

Ljudi, ja vas ne kuzim.

Tvornica je privatno vlasnistvo. Tvornica je napravila dugove - svoijm vjerovnicima (drzavi, bankama, radnicima).

Radnici su unajmljeni da obave posao i za to trebaju dobiti nadnicu. Ako im poslodavac ne isplati nadnicu, onda trebaju pokrenuti stecaj i sebe iz stecajne mase naplatiti.

Takva su pravila igre. Nije firma vlasnistvo radnika. Ako je bilo kriminala, onda je to posao za policiju i drzavno odvjetnistvo.

Ako je posao predsjednika uprave da predlozi stecaj onda on to po zakonu mora i napravit (ili ce on kazneno odgovarati).

Ako je sud donio presudu o pokretanju stecaja, onda se ona mora postovati. Policija je tu da se odluke suda provode.
Nismo na divljem zapadu gdje ce svatko uzimati pravdu u svoje ruke, zar ne?

Ono sto meni definitivno nije jasno je sljedece: citam da radnici nisu dobili place unazad 5-6 mjeseci.
Ako direktor firme (predsjednik uprave) zna koje kratkorocne a koje dugorocne obaveze stizu na naplatu (a zna, ili je obavezan znati) onda iz jednostavne racunice moze izracunati da li ima dovoljno novaca za podmirenje istih.
Ako firma nije u stanju podmirivati obaveze prema radnicima, doavljacima i vjerovnicima onda mora predloziti stecajni postupak. Sto prije to bolje. I to se tako radi u npr Njemackoj. Stecaj ne znaci gasenje firme, nego preustroj a samo se u ekstremnim slucajevima predlaze zatvaranje.

Sto se imalo cekati pola godine (ili vise) da se provede stecaj???


registracija
15/8/09

vergilia, 04.05.12. 11:38

Uopće ne kužim što bi to Ostojić trebao objašnjavati sindikalcima??? Policija je bila tu da osigura provođenje sudske odluke, jer je bilo za očekivati (kao što se jednom već dogodilo) da se opet neće moći provesti. I ne bi se mogla provesti da nije bilo policije. Sindikalci bi trebali početi razmišljati racionalno, a ne huškački. I ono što s policijom nema veze - kog vraga se tolko ljudi bune protiv stečaja, umjesto da ga podrže? Nije stečaj likvidacija. Ali bi mogao voditi tome ako se ovako nastavi, bez pameti u glavi. Ukrasti auto, napadati stečajnog upravitelja...ma di je tu pamet????
ps: u potpunosti se slažem s komentarom @torpeda.


registracija
14/11/07

laufer, 04.05.12. 12:24

Tko im je kriv - umjesto što su glasali za Tuđmana, bolje da su igrali tenis s njim.


registracija
26/11/09

CH2710, 04.05.12. 13:27

Hrvati nemaju pojma što je kapitalizam... a još manje što znači demokracija.

Eto, da objasnim što je demokracija.

To je đungla u kojoj jači jede slabijega, a to Hrvatima jednostavno nije jasno... nego i dalje očekuju da će se "oni tamo gore", ili bilo tko drugi, pobrinuti za njihove guzice... bez da oni moraju bar malo nategnuti mozak... bar u mjeri u kojoj ga - ako uopće - imaju.


registracija
2/1/11

prohujalo, 23.05.12. 09:45

CH2710
Hrvati vec dugi niz godina pokazuju(sto znaci i ja)
da nemaju nista sto bi dovelo do logicnog zakljucka
Postoji ona stara uzrecica za muski rod izvinite na izrazu.....Nemoj da razmisljas sa k..... ukljuci mozak
U nasem slucaju kao narod uzrecica bi mogla glasiti
Ne razmisljaj srcem i emocijama ukljuci miozak.....
ali izgleda da je za naciju kasno, nikako mozak da nam proradi.....
Sijecanje me vodi na davne 90-e dok nas je isti Krivousti puckao protiv susjeda, nikad nisam javno cula da je isti priznao da venama njegovih unuka tece Srpska krv.....bitno da je javno preko TV rekao gradanima kako je ponosan sto mu je supruga Hrvatica.....
godinama isti Kostici rade sve sto pozele i nikom nista, ali zato smo mi u stanju, bijedi u starosnoj dobi
iste nacije da pokazemo kako ipak zive u Hrvatskoj.....
do juce nam je premijerka bila cija krv je ista......


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika