09.05.2012. / 11:25

Autor: Totalsport

SP u hokeju: Favoriti bez greške

U posljednjoj utakmici dana, u skupini S, Rusija je s 2-0 bila bolja od Njemačke golovima Žerdeva i Terešenka.

Ruski hokejaši (Reuters)Ruski hokejaši (Reuters)U utorak su na hokejaškom Svjetskom prvenstvu odigrana četiri susreta u kojima su favoriti upisivali sigurne bodove protiv objektivno slabijih momčadi.

Bjelorusija je u skupini H stigla do druge pobjede u svom četvrtom susretu protiv slabašnog Kazahstana 3-2, iako to nije bio nimalo lak zadatak. Naime, Kazahstanci su preko Krasnosloboceva poveli nakon svega dvije i pol minute igre u prvoj trećini, te se rezultat do kraja iste nije više mijenjao.

Isti je igrač u osmoj minuti druge dionice povisio na iznenađujućih 2-0, ali tada Bjelorusija u svega pet minuta radi veliki preokret.

Najprije su Kolcov u 29., pa Grabovski u 34. poravnali na 2-2, a onda je, 15 sekundi nakon izjednačenja, Koviršin zabio za, pokazalo se, konačan rezultat i pobjedu Bjelorusije. Rezultatske promjene u posljednjoj dionici nije bilo.

U istoj je skupini Finska lakoćom, s 5-2, svladala Švicarsku, te ostala stopostotna i usamljena na vrhu. Dvostruki strijelci za Finsku bili su Immonen i Filppula, dok je peti pogodak za Fince zabio Komarov. Za Švicarsku su golove postigli Ambuhl i Wick.

U posljednjoj utakmici dana, u skupini S, Rusija je s 2-0 bila bolja od Njemačke golovima Žerdeva i Terešenka. Ovom pobjedom Rusi su se izjednačili na vrhu skupine zajedno s domaćinom Švedskom s kojim igra međusobni susret 11. ovog mjeseca.

SP u hokeju, 3. kolo:

skupina H (Helsinki)

Bjelorusija - Kazahstan 3-2

Finska - Švicarska 5-2

Redoslijed: 1. Finska 9, 2. Kanada 7, 3. Švicarska 6, 4. SAD 5, 5. Slovačka 3, 6. Bjelorusija 3, 7. Francuska 3, 8. Kazahstan 0

skupina S (Stockholm)

Rusija - Njemačka 2-0

Latvija - Italija 5-0

Redoslijed: 1. Švedska 9, 2. Rusija 9, 3. Latvija 6, 4. Češka 5, 5. Njemačka 3, 6. Italija 2, 7. Danska 1, 8. Norveška 1

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika