10.05.2012. / 08:52

Autor: Hina

Simeone ušao u povijest

Simeone je postao i tek treća osoba koja je u ovom natjecanju slavila kao igrač i kao trener

SimeoneSimeoneTrener Atletico Madrida Diego Simeone (42) tek četvrti neeuropski trener koji je slavio u nekom od europskih kupova, te prvi kojem je to uspjelo u Kupu Uefa ili Europskoj ligi.

Prije Simeonea to je uspjelo njegovim sunarodnjacima Luisu Carnigliju, Heleniu Herreri i Alfredu Di Stefanu. Carniglia je na klupi Real Madrida osvojio Kup prvaka 1958. protiv Milana i godinu dana kasnije protiv Reimsa. Herrera je učinio isto na klupi Intera 1964. i 1965. godine, dok je Alfredo Di Stéfano predvodio Valenciju do trijumfa u Kupu kupova 1980. godine.

Simeone je postao i tek treća osoba koja je u ovom natjecanju slavila kao igrač i kao trener. Simeone je igrački naslov u Kupu Uefa osvojio u dresu Intera 1998. Prije njega to je uspjelo jedino talijanskoj legendi Dinu Zoffu i Nizozemcu Huubu Stevensenu. Zoff je slavio u Kupu Uefa na vratima Juventusa 1997. protiv Athletic Bilbaoa, a kao trener Juventusa 1990. protiv Fiorentine. Stevens je pokal pobjednika Kupa Uefa podigao kao igrač PSV Eindhovena 1978. godine, a kao trener Schalkea 1997.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika