11.05.2012. / 18:26

Autor: Hina

EU i Irak potpisali sporazum o suradnji

Europska unija i Irak potpisali su u petak sporazum o suradnji i razvoju, posebice u području antiterorističke borbe i energetike, prvi u odnosima Europe i te zemlje.

Catherine AshtonCatherine AshtonEuropska unija i Irak potpisali su u petak sporazum o suradnji i razvoju, posebice u području antiterorističke borbe i energetike, prvi u odnosima Europe i te zemlje.

Sporazum je u Bruxellesu potpisala šefica europske diplomacije Catherine Ashton i irački ministar vanjskih poslova Hošijar Zebar.

"To je prvi put da Iran i Europska unija potpisuju takav sporazum", istaknula je Ashton u priopćenju.

Sporazum "poboljšava i razjašnjava trgovinske aranžmane između Iraka i EU-a radi poticaja vitalnih investicija i pomaganja integraciji Iraka u svjetsku ekonomiju", ističe se u priopćenju.

"Određuje i okvir za nastavak suradnje u brojnim područjima, od zdravstva i obrazovanja do okoliša i energetike", dodaje se u priopćenju.

Sporazumom se predviđaju i pripreme za suradnju u području antiterorističke borbe, protiv širenja naoružanja za masovno uništavanje, i zaštite ljudskih prava.

Vezane vijesti

Europska unija postaje savezna država

Europska unija postaje savezna država

Priča oko poreza u Europskoj uniji vodi se već godinama, a ona se intenzivirala posljednjih mjeseci u okviru napornih pregovora o novom proračunu… Više

Komentari

registracija
10/5/12

psyop, 11.05.12. 18:50

bullshit.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika