16.05.2012. / 19:01

Autor: Hina

U znak podrške Grcima u Bruxellesu čitanje Odiseje

Više od 400 osoba izmjenjivalo se u srijedu na jednoj pozornici u Bruxellesu tijekom maratonskog čitanja Homerove Odiseje kako bi izrazili podršku Grcima, žrtvama krize.

Europljani su dali podršku GrčkojEuropljani su dali podršku GrčkojViše od 400 osoba izmjenjivalo se u srijedu na jednoj pozornici u Bruxellesu tijekom maratonskog čitanja Homerove Odiseje kako bi izrazili podršku Grcima, žrtvama krize.

Manifestaciju "12 sati za Grčku" pokrenuli su europski građani Bruxellesa. Brojni Grci taj grad drže odgovornim za politiku štednje nametnutu njihovoj zemlji.

Tom akcijom oni žele uputiti konkretan znak podrške i solidarnosti narodu Grčke u vrijeme krize, objasnio je Jimmy Jamar, pokretač događaja koji je naglasio da događaj nema političku dimenziju.

Svrha je korištenje kulture u borbi protiv slike koja se razvija o Grcima, predstavljenima poput lopova, ljenčina i profitera.

Čitanje Odiseje je podijeljeno na 400 dijelova u kojem sudjeluju i odrasli i djeca, na francuskom, nizozemskom, engleskom i grčkom, počelo je tijekom jutra, a trebalo bi završiti predvečer.

Manifestacija će završiti koncertima grčkih umjetnika.

Vezane vijesti

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

'Nakon pravomoćne presude moći ćemo razgovarati o Čačiću'

Pravomoćna presuda u postupku koji se pred mađarskim sudom vodi protiv prvog potpredsjednika vlade Radimira Čačića bit će konačna točka orijentacije… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika