20.05.2012. / 12:18

Autor: Hina

Njemačka ne odustaje od grčke štednje

Schaeuble je istaknuo da "europska solidarnost nije jednosmjerna i da su strukturalne reforme u Grčkoj u svakom slučaju potrebne"

Wolfgang SchaeubleWolfgang SchaeubleGovoriti Grcima da se ne trebaju pridržavati već prihvaćenih programa štednje, znači lagati im, rekao je njemački ministar financija Wolfgang Schaeuble u razgovoru tjednik Bild am Sonntag objavljenom u nedjelju.

Schaeuble je istaknuo da "europska solidarnost nije jednosmjerna i da su strukturalne reforme u Grčkoj u svakom slučaju potrebne".

On je objasnio da se ne namjerava miješati u grčku izbornu kampanju, da se mora krenuti smjerom koji je izabran s Grčkom, te da misli da će grčki narod tako učiniti.

"Očito je da neki u Grčkoj vjeruju da se može izbjeći ispunjavanje vlastitih odgovornosti jer si 'oni iz Bruxellesa' drugo ne mogu dozvoliti", aludirao je na vrlo visoke troškove grčkog izlaska iz eurozone za europske porezne obveznike.

Stranka Syriza, druga na parlamentarnim izborima 6. svibnja u Grčkoj, zalaže se za ukidanje mjera štednje uključenih u plan gospodarskog jačanja koji su odredili EU i MMF u zamjenu za zajmove zemlji do 2014.

U nemogućnosti da sastavi koalicijsku vladu, Atena je odlučila organizirati nove parlamentarne izbore 17. lipnja.

Vezane vijesti

'Njemačka ucjena'

'Njemačka ucjena'

Vrhovna koordinatorica borbe protiv europske financijske krize, njemačka kancelarka Angela Merkel, pravi razlog trenutnom jadnom stanju "Starog… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 20.05.12. 14:38

Svaki kolonizator se ne odvaja od svojih kolonija samo tako, zar ne? patriotpokret.com.hr/


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika