23.05.2012. / 19:32

Autor: Hina

Janša: Uvođenje euroobveznica nije realno

Slovenski premijer Janez Janša ocijenio je u četvrtak nerealnima prijedloge za uvođenje euroobveznica kao rješenje za krizu u eurozoni.

Janez JanšaJanez JanšaSlovenski premijer Janez Janša ocijenio je u četvrtak nerealnima prijedloge za uvođenje euroobveznica kao rješenje za krizu u eurozoni.

"Do uvođenja euroobveznica za koje neki misle da bi riješile sve njihove teškoće još je daleko. To bi zahtijevalo promjenu postojećeg sporazuma, a svi znamo što to donosi i kakva je procedura potrebna", rekao je Janša prilikom dolaska u Bruxelles, gdje će prisustvovati raspravi čelnika EU-a o načinima rješenja krize u eurozoni.

Janša je rekao da do uvođenja euroobveznica može doći tek nakon što se usklade monetarna i fiskalna politika u država članica eurozone i EU-a, te podržao ideju o tzv. "projektnim obveznicama" koje za razliku od zagovornika euroobveznica predlaže njemačka kancelarka Angela Merkel.

"Realnije od euroobveznica su projektne obveznice, kojima bi poticali investicije u prometne, energetske i komunikacijske mreže", rekao je Janša, dodavši da je bi ta ideja mogla biti prihvaćena u okviru mjera za poticanje rasta, o čemu će europski čelnici odlučivati na svom summitu idućeg mjeseca.

Vezane vijesti

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Janšina stranka ima najveću potporu slovenskih birača

Slovenska demokratska stranka (SDS) koju vodi premijer Janez Janša trenutačno ima najveću potporu slovenskih birača, a na drugom i trećem mjestu su… Više

Komentari

registracija
9/3/10

nostradurus, 24.05.12. 08:33

Nisu to sigurno euroobveznice, a gdje je tvoje rješenje Janša?
scribd.com/doc/89402033/Financijski-Sustav-i-Novac


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika