25.05.2012. / 11:31

Autor: Hina

Novi roman J.K. Rowling 27. rujna u više zemalja

Novi roman J.K. Rowling "The Casual Vacancy" koji se s nestrpljenjem očekivao i kojim slavna britanska književnica nastavlja svoje djelo nakon Harryja Pottera, izaći će 27. rujna u više zemalja istodobno, priopćio je u četvrtak nakladnik Editions Grasset, objavljujući francuski prijevod.

ArhivaArhivaNovi roman J.K. Rowling "The Casual Vacancy" koji se s nestrpljenjem očekivao i kojim slavna britanska književnica nastavlja svoje djelo nakon Harryja Pottera, izaći će 27. rujna u više zemalja istodobno, priopćio je u četvrtak nakladnik Editions Grasset, objavljujući francuski prijevod.

Ovaj prvi roman za odrasle izaći će "istodobno u Americi, Engleskoj, Njemačkoj i Francuskoj", dodao je nakladnik za agenciju France Presse.

"The Casual Vacancy" će zatim izaći u Francuskoj i u džepnom izdanju.

U ovom romanu s četiristotinjak stranica obojenom crnim humorom Rowling opisuje svijet potpuno različit od svijeta njezina slavnog čarobnjaka, smjestivši mjesto radnje u izmišljeni gradić Pagford, gdje iznenadna smrt vijećnika Barryja Fairweathera donosi razdor.

Rowling, dobitnica Reda Britanskog Carstva za doprinos književnosti za mlade i francuske Legije časti, na 15. je mjestu najbogatijih žena u Velikoj Britaniji, sa zarađenih 625 milijuna eura, po popisu koji je 2011. donio Sunday Times.

Njezin planetarni uspjeh počinje 1997. s prvim od sedam svezaka pustolovina mladog čarobnjaka koji su prodani u više od 400 milijuna primjeraka i prevedeni na 69 jezika.

Sedam filmskih adaptacija Harryja Pottera snimljenih od 2001. ostvarilo je dosad najveću zaradu na blagajnama kinodvorana diljem svijeta, ili 4,4 milijarde eura u srpnju 2011., kada je izašao zadnji film te serije.

Vezane vijesti

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Pariz i Berlin žele snažniju uniju

Francuska i Njemačka žele "ojačati gospodarsku, monetarnu a sutra i političku uniju", rekao je u srijedu Francois Hollande dočekujući njemačku… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika