01.06.2012. / 16:41

Autor: Hina

Linić i Čačić najavili nova zakonska rješenja

Ministar financija Slavko Linić najavio je danas kako će idući tjedan Vlada u Sabor uputiti prijedlog zakona o financijskom poslovanju, a prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je kako bi u roku mjesec dana u Saboru trebao biti i prijedlog novog zakona o poticanju investicija.

Slavko LinićSlavko LinićMinistar financija Slavko Linić najavio je danas kako će idući tjedan Vlada u Sabor uputiti prijedlog zakona o financijskom poslovanju, a prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić najavio je kako bi u roku mjesec dana u Saboru trebao biti i prijedlog novog zakona o poticanju investicija.

Idući tjedan Vlada će u Sabor uputiti prijedlog zakon o financijskom poslovanju kojim će se rok plaćanja ograničiti na 60 dana, a od početka iduće godine rok za plaćanje PDV-a trebao bi biti povećan sa 30 na 45 dana, najavio je Linić na 16. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu u okviru kojeg je održana i tribina "Pitajte Vladu".

Na toj se tribini glavnina pitanja poduzetnika odnosila na mogućnosti prijeboja poreza s poticajima, reprogram poreznih dugova, financiranje projekata iz fondova EU-a i sporost birokracije.

Linić je, najavljujući zakon o financijskom poslovanju, kazao i kako će se njime poslodavce i menadžere pokušati primorati da nakon što upadnu u poteškoće, najkasnije nakon blokade računa u trajanju od 60 dana, pokušaju sklopiti nagodbu s vjerovnicima. Ako u tom pokušaju nagodbe ne uspiju u roku od 90 dana, ići će se u stečaj bez mogućnosti preustroja, objasnio je.

Na pitanje poduzetnika zbog čega još nije donesen novi zakon o poticanju investicija, prvi potpredsjednik Vlade i ministar gospodarstva Radimir Čačić kazao je kako se kasni zbog nekoordiniranosti resornih ministarstava i da će u roku od mjesec dana prijedlog zakona biti u Saboru.

Na inzistiranje voditelja tribine da kaže kada će krenuti prve velike investicije, odgovorio je kako će male investicije krenuti vrlo brzo, a velike krajem godine. "Svi poduzetnici znaju da za investicije treba vremena, a za medijski dječji vrtić, ja nemam živaca", rekao je Čačić.

Potpredsjednik Vlade i ministar regionalnog razvoja i EU fondova Branko Grčić upozorio je da se sve manje tvrtki javlja na natječaje njegovog ministarstva. Smatra da je to znak njihove iscrpljenosti i straha od mogućnosti neizvršavanja obveza.

Dvodnevno savjetovanje o gospodarstvu i poduzetništvu, koje organizira Ministarstvo poduzetništva i obrta, okupilo je oko 500 sudionika, koji će danas i sutra uz ostalo raspravljati o potpornim programima za poduzetnike te njihovoj pripremi za ulazak Hrvatske u EU, mogućnostima financiranja projekata i drugim temama.

Vezane vijesti

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Opet palo staklo sa zagrebačkog Hoto tornja, ozlijeđen zaštitar

Sa zgrade Hoto tornja (zgrada T-coma) u Savskoj ulici u Zagrebu pao je komad staklene stijene pri čemu je ozlijeđen zaštitar, doznaje se u… Više

Komentari

registracija
18/2/12

Mirni, 01.06.12. 17:02

Što se vlada više petlja u privredu, njoj ide sve lošije. Obaveza plaćanja PDV-a neovisno o naplati obavljenog posla mi je najveća glupost državnih eksperata za financije koja je uništila privredu i prouzročila golemi lanac neplaćanja. Čini mi se da mi neznamo vladati državom. Države nemamo od "stoljeća sedmog" pa se nakon trinaest stoljeća tek sada učimo.


registracija
26/2/12

okvardz, 03.06.12. 13:29

moj slavek , koja budala u rh još vjeruje u bolje sutra kada ima toliko nepravde i toliko favoriziranih u društvu. kada je gosp. todorić izvan i iznad zakona kada pojedinci mogu i tebi reći da ušutiš dok im dirnrš u njihov interes.PA NIKO PAMETAN NEĆE NA VAS TROŠITI NITI SEKUNDE. VARAJ, LAŽI , KRADI I RADI ŠTO SVI RADE U OVOJ LUDOJ ZEMLJI.


registracija
26/2/12

okvardz, 03.06.12. 13:31

do kada ćeš kao vladajući tolerirati i zatvarati oči pred činjenicom DA JE CIJELA FRANJINA I HDZ-OVA PRIVATIZACJA RATNO PROFITERSTVO. DO KADA NASTOJITE TO BRANITI SVIM SILAMA, KAO I PREDSJEDNIK DRŽAVE.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika