02.06.2012. / 09:31

Autor: Hina

Putin i Hollande razgovarali o Siriji

Sankcije UN-a protiv Damaska i jači pritisak potrebni su da bi mirovni napori u Siriji imali ikakva rezultata, ocijenio je u petak navečer francuski predsjednik Francois Hollande.

Vladimir Putin i Francois Hollande (Foto: Kremlin.ru)Vladimir Putin i Francois Hollande (Foto: Kremlin.ru)Sankcije UN-a protiv Damaska i jači pritisak potrebni su da bi mirovni napori u Siriji imali ikakva rezultata, ocijenio je u petak navečer francuski predsjednik Francois Hollande.

On je, nakon razgovora i radne večere s ruskim predsjednikom Vladimirom Putinom, rekao da je jedini put za izlazak Sirije iz krize odlazak predsjednika Bašara al Asada s vlasti. "Režim Bašara al Asada postupio je na način koji je neprihvatljiv i ne može se tolerirati i to ga diskvalificira", izjavio je francuski predsjednik na zajedničkoj konferenciji za novinare.

"Vjerujem da su dodatne sankcije bitan dio političkog rješenja", dodao je.

Putin, koji je u Francusku doputovao nakon posjeta Njemačkoj i razgovora s kancelarkom Angelom Merkel u Berlinu, je rekao da bi bilo kontraproduktivno ocijeniti da je plan mirovnog izaslanika UN-a i Arapske lige Kofija Annana doživio neuspjeh.

Ruski je predsjednik rekao da su pobunjenici u Siriji odgovorni za smrt skoro jednakog broja civila koliko je ubijeno nedavno u Huli, gdje je stradalo više od 100 ljudi. Putin se nije složio sa Hollandom oko toga da su sankcije učinkovite protiv sirijskog režima i da su one način rješavanja krize.

"Kad govorimo o sankcijama, ta pitanja treba prije svega razmatrati u okviru Vijeća sigurnosti UN-a. Sankcije ne djeluju uvijek. Glavno je sada spriječiti da se situacija ne razvije prema najgorem scenariju i da ne dopustimo građanski rat", naglasio je ruski predsjednik.

Vezane vijesti

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Hrvatski gospodarstvenici u pohodu na rusko tržište

Iako je od početka devedesetih Hrvatska s Rusijom potpisala 30-ak međudržavnih ugovora o raznim oblicima suradnje – od gospodarske do obrazovanja i… Više

Komentari

Ovaj članak nema komentara.

Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika