06.06.2012. / 13:35

Autor: Hina

'Ne odustajte od Pelješkog mosta'

Župan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić pozvao je danas s konferencije za novinare hrvatsku Vladu da osigura povezanost krajnjega juga Hrvatske s ostatkom zemlje mostom, a nikako trajektima te da osigura izgradnju autoceste do Dubrovnika preko teritorija RH i da spriječi stvaranje negativnih tenzija, koje mogu utjecati na javno mnijenje s neželjenim posljedicama.

Nikola DobroslavićNikola DobroslavićŽupan dubrovačko-neretvanski Nikola Dobroslavić pozvao je danas s konferencije za novinare hrvatsku Vladu da osigura povezanost krajnjega juga Hrvatske s ostatkom zemlje mostom, a nikako trajektima te da osigura izgradnju autoceste do Dubrovnika preko teritorija RH i da spriječi stvaranje negativnih tenzija, koje mogu utjecati na javno mnijenje s neželjenim posljedicama.

Osvrćući se na najavu Vlade o uspostavi trajektne linije Komarna - Brijesta kao rješenje prometne izoliranosti hrvatskoga juga Dobroslavić je kazao kako drži da je stanje oko najava za rješavanje problema prometne povezanosti krajnjega juga Hrvatske postala zabrinjavajuća.

"Najava Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture o povezivanju Dubrovačko-neretvanske županije umjesto dovršetkom Pelješkoga mosta, trajektnom vezom Komarna - Brijesta kao trajnim rješenjem za Dubrovačko-neretvansku županiju, ali i za Hrvatsku je neprihvatljiva, a trajekti u prostoru malostonskog zaljeva su upitni, jer je riječ o zaljevu, koji je rezervat prirode", naglasio je Nikola Dobroslavić te dodao kako drži da bi most nastavila graditi svaka vlada te se zapitao zašto to ne nastavi i aktualna.

Također, kazao je, predstavnici Ministarstva pomorstva, prometa i infrastrukture u Crnoj Gori dogovaraju izgradnju brze ceste od Zračne luke Dubrovnik do Budve, a istodobno se ovdje nudi povezivanje s trajektima, što je također neprihvatljivo.

Župan Nikola Dobroslavić na kraju konferencije za novinare pozvao je i predsjednika Ivu Josipovića da se uključi u rješavanje ovoga problema kako bi se on što prije riješio.

Vezane vijesti

Karamarko obećao 'oživljavanje' Pelješkog mosta

Karamarko obećao 'oživljavanje' Pelješkog mosta

Gostujući u Dubrovniku predsjednik Hrvaske demokratske zajednice Tomislav Karamarko osudio je odluku Vlade o odustajanju od projekta gradnje… Više

Komentari

registracija
10/1/12

imogen, 06.06.12. 15:13

a novce će rh nabaviti otkuda? možda novim kreditom, omiljenim načinom financiranja svakakvih gluposti hdz-ove vlade? osim krađe, naravno. da niste pokrali državu, možda bi sad i mogli graditi most. hrvatska je presiromašna za most.


registracija
12/11/11

Janko1979, 06.06.12. 17:25

Milijardu i 950 milijuna kuna,otvoren više puta rukama najdomoljubnije stranke svih vremena HDZ-a.Medutim,zaboravih reci to je bilo samo privremeno veselje za raju sitnog zuba...koja dalje prilike ovakvim da otvaraju razno razne virtualne mostove.Europi taj projekat ne odgovara,a ona se jedina pita.Tko nema novaca a ni pameti,neka kmeči i guta seoske fore o mostu.


Nije moguće komentirati članke starije od tri mjeseca.

Najnovije

Izbor urednika